Un camió de bombers

Gairebé 50 sortides dels Bombers arreu de la demarcació a causa de les pluges

Els Bombers van fer 38 serveis al Camp de Tarragona i 11 a les Terres de l'Ebre, la majoria sense importància

Aquest dissabte a la tarda, dia 31 de juliol, van caure diversos aiguats arreu del país, afectant sobretot la demarcació de Tarragona. Aquestes pluges van obligar als Bombers de la Generalitat a fer diverses sortides per tot el país. En total en van ser 176 i gairebé un terç d'aquestes, es corresponen al Camp de Tarragona (38) i les Terres de l'Ebre (11).

Tal com han informat els Bombers, des de les 20.00 hores de dissabte fins a les 10.00 hores d'aquest diumenge, 1 d'agost, han hagut de fer 49 serveis a la demarcació. D'aquestes, 38 es van realitzar al Camp de Tarragona i 11 a les Terres de l'Ebre.

La majoria d'aquestes sortides, d'acord amb les informacions facilitades pels Bombers, van ser sinistres amb danys sense molta importància. Algunes sí que van ser més destacades, com diversos campaments de menors que van haver de ser evacuats (a Ribes de Freser -Ripollès- i a Saldes -Berguedà-). En tots els casos, però, no es van haver de lamentar danys personals.

Pel que fa a Tarragona, les sortides més destacades dels Bombers van ser dues. Una, a les 20.57 hores a Querol, a la comarca de l'Alt Camp. Un llamp va caure en un magatzem de palla situat al costat d'una masia a la carretera C-37, pk 44. Un total de 5 dotacions es van presentar al lloc dels fets, que van deixar cremant l'incendi controladament.

L'altre servei destacat també ha tingut lloc a l'Alt Camp, concretament a la població d'Alió. Ha estat aquest matí de diumenge, a les 09.11 hores, quan s'ha desplomat una paret d'un magatzem. La paret en qüestió ha caigut a sobre de tres cotxes a la plaça Catalunya d'aquest municipi.

Es tracta d'un ensorrament important, tal com han relatat els Bombers, que hi han desplaçat 5 dotacions. A més, també han aviat a les autoritats locals i a l'empresa subministradora d'electricitat.