Palau de la Justícia a Tarragona.

Abusa de la seva cunyada menor d'edat a Tarragona: ««Per a mi o per a ningú»

Durant el judici, que ha quedat vist per sentència, la víctima ha canviat la seva declaració i ara assegura que les relacions van ser consentides

La fiscalia demana 12 anys de presó per un home acusat d'haver abusat sexualment de la seva cunyada a Tarragona. El ministeri públic l'acusa d'abús sexual continuat, quan ella tenia 16 anys, amb l'agreujant que també hi hauria hagut un episodi quan ella era menor d'aquesta edat. El judici s'ha celebrat a l'Audiència de Tarragona i aquest dimarts ha quedat vist per a sentència.

La víctima, durant la seva declaració a porta tancada, ha canviat la versió inicial dels fets, en què va relatar abusos, un embaràs i un avortament durant l'any 2018. En aquest sentit, ara ha assegurat que tot havia estat consentit. L'acusat, per la seva banda, ha assegurat que la seva cunyada el pressionava perquè deixés la seva germana i iniciés una relació amb ella.

Tot i aquest canvi de versió de la víctima —ha manifestat que no havia dit la veritat en un primer moment—, la fiscalia no se l'ha cregut i manté la mateixa pena que sol·licitava inicialment per a l'acusat. Per la seva banda, la defensa en demana l'absolució.

L'acusat reconeix que la seva cunyada havia estat amant seva

L'acusat, que continua sent la parella de la germana de la víctima, ha reconegut durant la seva declaració que la seva cunyada havia estat amant seva, però que ell no volia anar més enllà i que ella el va amenaçar de trencar la relació amb la seva germana. «Per a mi o per a ningú em va dir, jo no em pensava que arribés tan lluny», ha dit l'acusat.

En aquest sentit, l'home ha assegurat que va mantenir trobades sexuals esporàdiques amb la seva cunyada, però que ella mai va dir-li que s'hagués quedat embarassada.

Declaren una professora de la víctima i una psicòloga

Durant el judici també han declarat una professora de la víctima i una psicòloga. Ambdues han confirmat que la jove estava molt nerviosa quan els va confessar els fets, que el relat que va fer d'aquests era «coherent» i que la van veure molt «enfonsada» i «desesperada».

La professora ha explicat que «em va dir que ell li havia donat un cop al ventre perquè perdés el bebè». En aquest sentit, però, les proves mèdiques fetes a la víctima l'1 de febrer del 2019 no són concloents en relació amb aquesta qüestió.