Una narcollanxa en un camió al Delta de l'Ebre

L'accident d'un camió a Catalunya descobreix una narcollanxa al seu remolc

Transportava una càrrega valorada amb més de 180.000 euros

La sortida de via que va patir un camió entre Deltebre i Camarles va ser molt més que un accident. El vehicle pesant va quedar atrapat i, en arribar els serveis d'emergències, la Guàrdia Civil va descobrir que hi havia una narcollanxa a l'interior del remolc. 

Els fets van succeir la matinada de divendres. Una patrulla de la policia espanyola feia serveis de vigilància i protecció del litoral del Delta de l'Ebre. També feia prevenció de contraban.

En aquest moment va ser quan van veure un vehicle articulat atrapat en un camí per una sortida de via del remolc. En arribar-hi, amb la intenció d'ajudar, van notar nerviosisme del conductor del vehicle. Aquest va dir que no necessitava auxili.

Li van sol·licitar la documentació del camió i del remolc i van iniciar la inspecció de la cabina i del remolc. En apartar la lona que amagava la càrrega, els agents van veure que hi havia una embarcació semirígida d'onze metres d'eslora.

Aquesta anava equipada amb tres motors i nombroses garrafes de benzina, material electrònic i tècnic relacionat amb la navegació, a més de barrils precintats.

L'embarcació, segons indica la policia, podria ser utilitzada per al contraban o el narcotràfic. Per aquest motiu, es va detenir el conductor del vehicle. Deia que desconeixia que portava al remolc. Els cossos policials custodien el vehicle pesant al port de Sant Carles de la Ràpita.

Una càrrega de més de 180.000 euros

Després d'una inspecció a fons a la llanxa s'han confiscat diversos efectes. Hi havia l'embarcació d'onze metres d'eslora amb tres motors de 300 cv.; 200 garrafes amb vint litres de benzina cadascuna; material electrònic i accessoris tècnics per la navegació i material pel manteniment; i roba i aliments protegits dins de bidons de plàstic.
 

L'embarcació, el combustible i la resta d'efectes decomissats estan valorats en més de 180.000 euros.

La Guàrdia Civil s'han fet càrrec de la investigació i volen identificar l'organització que hi ha darrere de l'embarcació, Presumptament, dedicada a les activitats il·lícites.

El conductor del camió, després de declarar a comissaria, se li ha decretat llibertat a disposició del jutjat de guàrdia de Tortosa.