Imatge d'un camió semi bolcat a Altafulla

Accident de camió amb vessament de combustible a l'antiga N-340, a Altafulla

Els fets s'han produït al voltant de les tres de la tarda, a la rotonda d'enllaç amb Torredembarra | Protecció Civil ha activat l'alerta Transcat

Un camió cisterna ha patit un accident i ha quedat semi bolcat a l'antiga carretera N-340, just a la rotonda que hi ha a tocar del Karting Altafulla. Els fets s’han produït al voltant de les tres de la tarda, al quilòmetre 1.174 de la via i els serveis d’emergència han rebut l’avís a les 15.13 hores. Segons han apuntat els Bombers, el vehicle hauria perdut el control i ha acabat topant contra un fanal i diversos senyals de trànsit. Arran del sinistre, el combustible emmagatzemat a la cisterna del camió, compartimentada en tres dipòsits —un de 10.000 litres de gasoil i els altres dos amb 5.000 litres de benzina cadascun—, ha vessat a la calçada. La fuita, precisament, s'ha produït per la zona inferior de la cisterna, la qual s'ha esquerdat i és per on s'ha filtrat el producte, que ha estat absorbit per la sorra del terreny on ha quedat el camió, han explicat des de Protecció Civil.

Xoc sense ferits

La Policia Local d’Altafulla, els Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han acudit de seguida al lloc dels fets. El conductor del camió ha resultat afectat lleu i ha rebut l'alta in situ. El trànsit ha quedat tallat a la zona durant unes hores i els Bombers, en coordinació amb l'empresa propietària del vehicle, han establert un perímetre de seguretat al voltant del camió, han aturat la fuita de combustible i han supervisat l'operació de transvasament del producte que hi havia encara dins del dipòsit malmès. Un cop les grues hagin retirat el camió, es procedirà a la neteja de la calçada.

El CECAT de Protecció Civil, que ha activat l'alerta Transcat, ha alertat l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya per tal de dur a terme una valoració dels possibles danys en el medi.