Patrulla Mossos

La maniobra que gairebé acaba en tragèdia a l'N-340: multiplicava per 4 la taxa

L'home va intentar un avançament múltiple en una carretera de doble sentit i va provocar un accident

L'N-340 a les Terres de l'Ebre va estar a punt de registrar un tràgic succés aquest dimarts, 19 de juliol, al vespre. La inconsciència d'un conductor que anava begut podria haver posat fi a la vida de persones innocents, però per sort només va quedar tot en un greu ensurt.

Els fets van passar cap a les vuit del vespre a l'altura d'Alcanar, a l'N-340, quan un conductor que anava begut va intentar fer una maniobra d'avançament a diversos cotxes que circulaven davant d'ell en aquesta carretera de doble sentit.

Quan estava fent la maniobra d'avançament múltiple, va veure com de cara se li aproximaven diversos cotxes. Alguns d'aquests vehicles el van poder esquivar i en adonar-se de què estava fent va retornar al seu carril per evitar una col·lisió frontal.

Va ser llavors quan va envestir una furgoneta i la va fer sortir de la via.

Detingut pels Mossos, però ja en llibertat

Per sort el conductor d'aquesta furgoneta, tot i quedar atrapat al vehicle, només va resultar ferit lleu. El conductor que anava begut també va resultar ferit lleu i quan els Mossos d'Esquadra van anar al lloc dels fets i li van practicar la prova d'alcoholèmia, va donar positiu.

L'home va donar un resultat de 0,89 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, molt per sobre del límit legal de 0,25. Davant de la gravetat dels fets i que no tingués residència acreditada a l'Estat espanyol —l'home té nacionalitat francesa—, els mossos el van detenir.

Aquest matí ha declarat davant del jutge i ha sortit en llibertat amb càrrecs.