SEM

L'heroica actuació d'uns vianants que ha salvat la vida d'un bebè a Tarragona

Els fets van tenir lloc aquest dimarts a la tarda a la cèntrica Rambla Nova de la capital tarragonina

Ensurt important a la Rambla Nova de Tarragona aquest dimarts a la tarda, quan uns vianants van aconseguir salvar la vida d'un bebè que estava inconscient. Ho ha avançat el 'Diari de Tarragona', que ha explicat que els fets van tenir lloc en un tram de l'artèria tarragonina proper als Despullats, on una dona, que tenia el seu fill als braços, va començar a desesperar-se en veure que el petit no reaccionava.

Un matrimoni que passava per davant va veure la gesticulació de la mare i va apropar-se per donar un cop de mà, ja que tant l'home com la dona tenen coneixements bàsics de salut. Van detectar que el bebè estava inconscient i que no respirava de forma regular, motiu pel qual van introduir els dits a la boca de l'infant per si s'havia ofegat amb algun objecte, però tenia la gola buida.

Mentrestant, van fer una trucada al 112, que els va derivar al 061 —assistència sanitària— i un metge va ajudar els vianants a fer reanimació de manera correcta al bebè, mentre arribaven dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'avís al SEM va arribar a les 18.18 hores i fins al lloc dels fets també s'hi va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Urbana.

El bebè reacciona a l'actuació dels vianants

Els vianants van col·locar el bebè, de 12 mesos, a terra per treballar amb espai i a poc a poc l'infant va començar a reaccionar mentre anava entrant aire als seus pulmons. Amb l'arribada de les ambulàncies, els sanitaris del SEM van agafar el relleu dels vianants i van estabilitzar el bebè. Mentre els tècnics del SEM actuaven, algunes persones van intentar tranquil·litzar la mare i els dos germans de la víctima.

Després d'estabilitzar-lo el van traslladar a l'hospital, on va ser examinat per concretar un diagnòstic sobre que li havia passat. En aquest sentit, a través de les xarxes socials, persones conegudes de la família de l'infant han explicat que es troba bé i que ja havia rebut l'alta.