Pla contrapicat de la façana de l'Audiència de Tarragona

Un tribunal popular jutjarà les acusades de tirar un nadó viu a un contenidor a TGN

La fiscalia demana presó permanent revisable en un procés que es jutjarà a partir del 18 de febrer

L'esfereïdor cas d'un nadó acabat de néixer que va ser llençat per la seva mare dins d'un contenidor, quan encara era viu, a Tarragona serà jutjat a partir del pròxim 18 de febrer. Les acusades són una jove de 20 anys —mare del nadó— i la seva progenitora, de 42 anys, que afrontaran una vista amb jurat popular a la secció segona de l'Audiència de Tarragona.

Les dues acusades, veïnes del barri de Torreforta, estan en presó provisional des del 10 d'abril del 2021. Segons l'escrit d'acusació, la noia es va voler desfer del bebè acabat de néixer amb l'ajut de la seva mare, en un «pla preconcebut per ambdues acusades».

La fiscalia les acusa d'un delicte d'assassinat de persona menor de 16 anys, amb l'agreujament de traïdoria i parentiu. Per tot això, demana una pena de presó permanent revisable, amb accessòria d'inhabilitació absoluta.

Els fets van tenir lloc entre els mesos de març i abril de 2020

Els fets, segons l'escrit de la fiscalia, van tenir lloc entre els mesos de març i abril de 2020. La jove es va quedar embarassada a mitjans del 2019 i el naixement de la criatura, una nena de pare desconegut, va tenir lloc al domicili familiar del barri de Torreforta en una data indeterminada, entre el 3 de març i el mes d'abril de 2020.

El fiscal assegura que la noia, després de donar a llum, va tapar la boca i el nas de la petita «amb intenció de causar-li la mort, aconseguint que deixés de plorar, però sense arribar a posar fi a la seva vida». Després, segons el relat de l'escrit d'acusació, «va amagar el bebè dins d'un armari de l'habitatge» fins a l'endemà.

Lllavors, l'àvia del nadó va agafar-lo, quan encara era viu, va sortir al carrer i «amb ànim de causar-li la mort o sabent que amb la seva actuació li causaria, donat l'estat en què es trobava el bebè, després d'hores sense rebre aliment, el va llençar en un contenidor de la brossa», exposa l'escrit.

«D'aquesta manera, les dues acusades van aconseguir posar fi a la vida del nadó», sosté el fiscal. En aquest sentit, cal recordar que el cos de la nena no va ser trobat.