Façana del Palau de Justícia de Tarragona

El culturista que venia esteroides anabolitzants il·legals a Tarragona

Va realitzar fins a una cinquantena de comandes d'injectables i pastilles

A judici un home a causa de la compra i distribució per la ciutat de Tarragona  d'esteroides anabolitzants, uns medicaments que estan prohibits en tot l'Estat espanyol.

L'acusat, descrit per la fiscalia com un aficionat al culturisme  sense cap formació sanitària, s'enfronta a una pena de dos anys i tres mesos de presó per un delicte contra la salut pública. El judici se celebrarà, ben aviat, a l'Audiència de Tarragona.

Comandes a fora de l'estat

Majoritàriament, l'home demanava els paquets amb substàncies anabolitzants  i medicaments a Portugal, durant gairebé dos anys, del 18 de juliol del 2018 al gener del 2020.

El processat va rebre al seu domicili fins a una cinquantena  d'entregues que superaven els 33.000 euros, que després revenia sense llicència ni permís, i utilitzava el telèfon mòbil d'un altre home, que no té res a veure amb els delictes, per dur a terme les transaccions.

«Un risc per a la salut de les persones»

L'acusat va ser detingut el 15 de juliol de l'any 2020, en el moment de recollir dos paquets provinents de Portugal amb un import de contra reemborsament de 1.227,5 i 1.112 euros respectivament. No obstant això, la mercaderia va ser intervinguda per la policia espanyola, a part dels 1.500 euros en efectiu que van trobar en el vehicle de l'home, que significaven el benefici de la venda dels anabolitzants.

Cap dels medicaments que portaven els paquets estan autoritzats a l'estat espanyol, per la qual cosa el recull de la fiscalia ha expressat que «la seva comercialització resulta absolutament clandestina, i han estat introduïts a Espanya de forma il·legal». 

A més, el comunicat ha afegit que aquests esteroides anabolitzants «constitueixen un risc per a la salut de les persones».