La carretera del pantà de Foix.

L'acusat de matar un motorista al Penedès no va trucar al SEM perquè estava «marejat»

El jove està sent jutjat per homicidi imprudent i omissió del deure de socors

El judici a un jove que està acusat d'atropellar mortalment un motorista a la carretera del pantà de Foix ja ha començat. Aquest dilluns ha declarat l'acusat, a qui se li atribueix un delicte d'homicidi imprudent i omissió del deure de socors. Els fets van tenir lloc el 21 d'agost del 2017 a les 21.00 hores a la carretera que porta cap al pantà de Foix, al Penedès.

L'acusat, un jove que vivia a Cubelles, va envair el carril contrari en un revolt i va envestir la motocicleta, que venia en sentit contrari. El noi ha declarat que, després de l'accident, va baixar a veure com estava el conductor de la moto. Aquest, que no es podia moure, li va demanar que avisés una ambulància.

Però no ho va fer i va abandonar el lloc dels fets. Al judici ha declarat que no va fer aquesta trucada perquè estava marejat i perquè la por no el deixava pensar. Ha al·legat que hi havia altres persones i en cap moment va pensar que deixés el motorista desemparat.

L'acusat ha afegit que pensava que aquestes persones demanarien ajuda. En la seva declaració també ha negat que practiqués la conducció esportiva en aquella carretera i que hi passés habitualment. La Fiscalia, però, no es creu la versió de l'acusat i argumenta que ja se li havien posat multes en aquella mateixa via.

El conductor de la motocicleta va morir tres setmanes més tard, el 15 de setembre, pel politraumatisme que va patir en l'accident. Per aquest motiu, la Fiscalia demana quatre anys de presó a l'acusat per un delicte d'homicidi imprudent i quatre més per un d'omissió del deure de socors.