Imatge del tren que ha descarrilat a Vilaverd, amb diversos efectius dels Bombers

Les línies R13 i R14 continuen afectades pel descarrilament d'un tren el passat dijous

Cinc dies després de l'incident es manté el servei alternatiu per carretera entre La Plana-Picamoixons i Montblanc

El descarrilament d'un tren de mercaderies el passat dijous a Vilaverd, a la comarca de la Conca de Barberà, continua provocant afectacions a les línies de Rodalies a la demarcació de Tarragona. Cinc dies després de l'accident, en què es va veure afectat un comboi de l'empresa Continental Rail que transportava mercaderies, els combois de l'R13 i l'R14 encara no circulen amb normalitat.

Així, es manté el servei alternatiu per carretera entre les estacions de la Plana-Picamoixons i Montblanc en les línies R13 (Barcelona - Lleida, per Valls) i R14 (Barcelona - Lleida, per Tarragona i Reus). En aquest sentit, davant el transbordament de passatgers per carretera, es poden produir afectacions que poden superar els 45 minuts.

Ara com ara, Rodalies ha explicat que encara no tenen una previsió de quan estarà solucionada la incidència i es recuperarà la normalitat en el servei ferroviari d'aquestes dues línies.

Un descarrilament molt a prop de l'estació de Vilaverd

El descarrilament que provoca aquestes afectacions a les línies R13 i R14 es va produir el passat dijous a la tarda molt a prop de l'estació de Vilaverd. El tren de mercaderies, de l'operadora privada Continental Rail, estava format per 28 vagons —21 amb contenidors i sense— i no transportava mercaderies perilloses. En aquest sentit, els Bombers van contenir una petita fuita de dièsel de la locomotora.

A causa de l'accident, el maquinista que conduïa el comboi i el seu ajudant van patir ferides lleus. Poc després de l'accident, tècnics d'Adif i de l'operadora del tren van desplaçar-se al lloc dels fets per tal d'avaluar la situació i iniciar les gestions per restablir el servei. Cinc dies després, encara no hi ha data per al restabliment del servei.