Imatge d'arxiu d'un taxi a l'entrada de l'hospital Joan XXIII de Tarragona

Afronta 3 anys i mig de presó per ferir dos taxistes de Tarragona amb una navalla

L'home els va agredir després que li diguessin que havia de pagar el viatge per avançat

Un home afronta 3 anys i mig de presó  i gairebé 8.000 euros de multa per agredir  dos taxistes  de Tarragona amb una navalla. Els fets van passar la matinada del 2 de febrer de 2020 a la parada del carrer Pere Martell. Segons la fiscalia, l'home els va ferir després que un d'ells li digués que si volia que el dugués fins a Salou  havia de fer el pagament per avançat. En el moment dels fets el processat tenia les capacitats volitives lleument afectades degut a un trastorn d'inestabilitat emocional, trastorn límit de la personalitat i enolisme. La fiscalia aprecia l'agreujant de reincidència perquè l'home l'havien condemnat anteriorment per un delicte de lesions i, també, l'atenuant analògica d'afectació per consum de substàncies tòxiques.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons l'escrit d'acusació, uns minuts abans de les dues de la matinada l'home es va apropar a un taxista que es trobava a la parada situada vora l'estació d'autobusos de Tarragona i va demanar-li que el portés a Salou. El conductor va exigir-li que li pagués el trajecte per avançat i l'acusat va reaccionar dient-li que el punxaria.

El processat se'n va anar del lloc i va tornar-hi al cap d'uns minuts amb una navalla  de tretze centímetres i mig, amb la qual va escometre el taxista, ocasionant-li un tall al braç que va requerir d'alguns punts de sutura i el va fer estar dos dies de baixa. També va agredir un altre taxista que hi havia a la parada mentre li deia «per a tu també», ocasionant-li una punxada  al pit que també va comportar-li dos dies de baixa.

Agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van detenir l'acusat i van comprovar que duia la navalla dins una butxaca del pantaló. Posteriorment van dur-lo a la sala d'exploració de l'hospital Joan XXIII de Tarragona on, mentre esperava a ser atès, va colpejar amb el cap la paret del box i va fer-hi un forat.

El ministeri fiscal acusa l'home d'un delicte de lesions amb instrument perillós amb l'agreujant de reincidència pel qual demana 3 anys i mig de presó. També sol·licita 720 euros de multa  per un delicte lleu de lesions, 720 euros més per un delicte lleu de danys i 6.480 euros de multa per un delicte de trencament de pena, atès que tenia prohibida la tinença i ús d'armes entre juny de 2016 i juny de 2020 per una sentència anterior.

La fiscalia aprecia la concurrència d'una atenuant analògica d'afectació per consum  de substàncies tòxiques. En concepte de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi cadascun dels dos taxistes  amb poc més de 1.000 euros per les lesions i seqüeles sofertes, i que pagui a l'hospital 190 euros pels danys ocasionats. El cas es jutjarà properament als jutjats penals de Tarragona.