Imatge de dos policies dels Mosso d'Esquadra

La condecoració als agents dels Mossos que van aturar el pistoler de Tarragona

Els agents rebran un reconeixement durant el Dia de les Esquadres

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra celebren el Dia de les Esquadres a les diferents regions policials catalanes. El punt final a la celebració del cos es posarà el pròxim divendres a Barcelona, amb la celebració de l'acte nacional del Dia de les Esquadres, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que comptarà amb la presència del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, i el comissari en cap del cos, Josep Maria Estela.

En aquest sentit, es recupera la tradicional celebració el 22 d'abril, després que els dos darrers anys la pandèmia ho hagi impedit. En el marc d'aquestes celebracions, que es fan arreu del territori, els Mossos d'Esquadra aprofiten per felicitar, guardonar i condecorar les accions meritòries dels seus agents.

Els agents que van detenir el pistoler de Tarragona, guardonats

Entre els guardonats en aquesta edició del Dia de les Esquadres hi ha els agents de la policia catalana que van detenir el guàrdia de seguretat que va tirotejar diverses persones en una empresa de seguretat de Tarragona el passat mes de desembre. Així ho ha anunciat el cos policial a través d'una piulada a la xarxa social Twitter, que ha explicat que «condecorem i felicitem el gran treball policial dels mossos i mosses per neutralitzar un home a Tarragona després de ferir greument els seus companys».

Cal recordar que els fets van tenir lloc el matí del 14 de desembre en una oficina de Securitas, ubicada a la plaça Prim de la capital tarragonina. Els mossos que seran guardonats van aconseguir neutralitzar i detenir el pistoler, que després de fugir de Tarragona s'havia atrinxerat en una masia abandonada, entre Riudoms i Maspujols, equipat amb diverses armes.

En aquest sentit, van ser agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra els que van actuar contra el fugitiu, que va resultar ferit. Cal recordar que durant l'incident, el guàrdia de seguretat, un veí d'Alcover de 45 anys i nacionalitat romanesa, va ferir tres treballadors de l'empresa Securitas de Tarragona, mentre que també va ferir un mosso de paisà que li va donar l'alto en un control policial al terme municipal de Reus.