Els aiguats a Alcanar han provocat diverses destrosses

Els aiguats a l'Ebre obliguen a gairebé 100 persones a confinar-se en un càmping

Els Bombers han rebut més de 200 avisos només a Alcanar | La Creu Roja ha hagut d'acollir unes 20 persones al pavelló del municipi

Les Terres de l'Ebre estan vivint un dimecres, dia 1 de setembre, d'autèntica agonia. Els forts aiguats que han caigut a la zona han causat diverses destrosses i desenes de persones han hagut de ser ateses pels cossos d'emergència. Greus desperfectes, carreteres tallades i un ampli dispositiu dels cossos d'emergències estan marcant aquest inici de setembre a la part sud del país. 

Alcanar ha estat la localitat que ha patit de forma més greu la força de la pluja. Els més de 200 litres per metre quadrat acumulat han causat estralls en aquest municipi. Per ara no es té constància de cap mort ni desaparegut. Mentrestant, els Bombers, el Sistema d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra continuen treballant per atendre els afectats per l'aiguat.

70 persones confinades en un càmping de Sant Carles de la Ràpita

Una de les actuacions més destacades ha estat la que han hagut de fer al càmping Sant Carles de la Ràpita. Els Bombers han hagut d'assistir a persones que es trobaven en aquest complex, havent d'evacuar algunes d'elles que s'havien quedat envoltades de zones inundades. De fet, uns 70 usuaris s'han hagut de confinar a les instal·lacions d'aquest càmping, esperant que l'evolució dels aiguats millori la situació. 

També s'ha informat que el càmping en qüestió ha patit alguns desperfectes en 12 bungalous, tot i que el gruix de les instal·lacions del centre es mantenen en bon estat.

D'altra banda, Protecció Civil també ha informat que la Creu Roja ha hagut d'acollir diverses persones al pavelló d'Alcanar a conseqüència dels aiguats. Ha estat l'Ajuntament d'aquesta localitat qui ha fet la petició perquè s'acollís a un total de 20 persones en aquesta instal·lació esportiva del municipi.

Més de 300 avisos, la majoria a Alcanar

Més enllà de les actuacions sobre el terreny, els Bombers de la Generalitat han informat que, durant la jornada d'avui, han rebut de moment 304 avisos relacionats amb aquests aiguats. D'aquests 304, la majoria corresponen a avisos a Alcanar, que és la població on ha registrat pitjors desperfectes. Concretament, els Bombers han rebut 219 avisos a Alcanar relacionats amb aquest episodi meteorològic.