Pla obert de cotxes destrossats a les Cases d'Alcanar

La petició desesperada dels alcaldes de l'Ebre: «És molt urgent»

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, estima que els danys seran el doble o més dels del 2018, que van ser d'uns 8 milions d'euros

Joan Roig i Josep Caparrós, alcaldes d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, dos dels municipis més afectats pels aiguats d'aquest dimecres, han demanat a les administracions ajuts urgents a fons perdut per reparar els danys provocats. Ho han fet en una entrevista al programa 'El món a RAC1', en què Roig ha estimat que si l'any 2018 van patir danys per valor de 8 milions d'euros, enguany la factura serà del doble o més.

En aquest sentit, l'alcalde d'Alcanar ha fet una crida perquè les institucions supramunicipals «aquesta vegada estiguin a l'altura». Roig ha insistit en la necessitat que els recursos amb urgència, ja que ha recordat que els ajuts pels aiguats del 2018 van arribar gairebé dos anys després.

Per la seva part, el batlle de Sant Carles de la Ràpita ha remarcat la necessitat que els recursos que arribin siguin ajuts a fons perdut i no subvencions. En aquest sentit, ha assenyalat que «hem patit situacions extraordinàries i necessitem ajuts extraordinaris, perquè els pressupostos municipals no tenen marge per fer front a això».

L'episodi de pluges intenses es dona per finalitzat

Protecció Civil manté en alerta el pla Inuncat, tot i que durant la passada nit no s'han produït noves incidències destacables. Durant la jornada d'avui, les tasques als municipis afectats se centraran a completar la neteja i l’atenció de les persones amb els cossos operatius i amb l’ajuda de voluntariat de Protecció Civil.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges previstes per a la nit i matinada s'han anat produint sense registres rellevants. En aquest sentit, es dona per finalitzat l’episodi de pluges intenses i abundants a la zona.

Davant aquesta situació, el Comitè Tècnic de l’Inuncat ha acordat aixecar la petició de no mobilitat. Tot i això, es demana a la ciutadania de la zona que es mogui amb molta prudència.