Un home i una dona intenten esquivar les destrosses als carrers d'Alcanar

Alcanar es recupera del temporal tot i les incidències que encara es troben actives

Protecció Civil desactiva el Pla Inuncat | Més de 200 usuaris continuen sense subministrament elèctric

A poc a poc, Alcanar i les Terres de l'Ebre en general es van recuperant del fort temporal que aquest dimecres va causar diversos desperfectes. Encara es tardarà molt a poder passar pàgina del tot: les destrosses han estat generalitzades i diverses instal·lacions i infraestructures s'han vist greument afectades. De fet, no es descarta que s'acabi declarant Alcanar zona catastròfica.

Poc més de 24 hores després que es desencadenés el caos, Protecció Civil ha desactivat el Pla Inuncat, donant per finalitzat l'episodi de pluges. Ho ha fet aquesta tarda, gairebé a les 3 de la tarda. Tot i això, el Pla Inuncat es manté en fase de prealerta. I és que encara s'han de resoldre algunes incidències, a banda de les tasques de neteja i d'atenció a les persones més afectades.

Mentre la zona va tornant de mica en mica a la normalitat, ja s'estan fent els primers recomptes per avaluar l'abast real de les destrosses. Tot això, quan encara hi ha centenars de persones que es troben afectades pels desperfectes ocasionats per les fortes pluges. Un clar exemple són els 223 usuaris d'Alcanar, Ulldecona, Amposta i Sant Carles de la Ràpida que continuen sense subministrament elèctric, tot i haver-se solucionat les principals incidències relacionades amb el sistema elèctric.

En una situació similar es troben els serveis de telefonia. A Alcanar platja i una part de les Cases d'Alcanar continuen sense servei. Telefónica està treballant per recuperar la normalitat i ha informat que confia restablir el servei de telefonia mòbil en les pròximes hores (encara quedarà afectat el servei de dades i de telefonia fixa). A Sant Carles de la Ràpita, Eucaliptus, Deltebre i Riumar ja s'ha restablert bona part dels serveis, igual que diversos usuaris Vodafone de les Cases d'Alcanar.

Les persones acollides seran reallotjades en hotels

Des d'ahir, una vintena de veïns han hagut de ser acollits per la Creu Roja al pavelló municipal d'Alcanar. Es preveu que el centre d’acollida quedi tancat aquest dijous, després de reallotjar els afectats en diversos hotels de la zona. 

Més de 500 incidències

Una vegada donat per finalitzat l'episodi de pluges, ja es coneix l'abast de l'aiguat que va caure a la zona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que es van registrar 250,1 l/m2 a Alcanar, 242 l/m2 a Alfacs, 78 l/m2 Amposta i 60 l/m2 al Port. 

En total, els serveis d'emergències van rebre 746 trucades per 558 incidències relacionades amb les pluges, la majoria d’aquestes amb origen al Montsià i a Alcanar. Per tal poder-les atendre totes, els diferents cossos ven destinar-hi diversos efectius. Els Bombers, per exemple, van mobilitzar 38 dotacions i uns 100 efectius i molts encara es troben treballant a la zona.