Imatge d'arxiu de l'aparcament d'un supermercat a Tarragona

Alerta al Camp de Tarragona per un increment de robatoris amb distracció en aparcaments de supermercats

Els lladres distreuen els conductors i roben les pertinences de l'interior del vehicle

Alerta en diferents punts del Camp de Tarragona per l'increment de robatoris utilitzant un mateix 'modus operandi' en aparcaments a l'aire lliure de supermercats o d'establiments comercials. Ja són diverses les persones que han donat l'avís a través de les xarxes socials, víctimes o testimonis d'aquest tipus de robatoris. N'hi ha hagut en zones com Calafell, Cunit, el VendrellAltafulla, l'Hospitalet de l'Infant  o aquesta mateixa setmana a Reus, a l'aparcament d'un supermercat ubicat a l'avinguda de Sant Bernat Calbó.

Normalment els lladres es conxorxen per dur a terme el furt plegats. Primer seleccionen la víctima, que normalment està col·locant la compra que acaba de fer al supermercat al maleter del seu cotxe, o bé ja és dins del seient del conductor a punt de marxar del pàrquing. A continuació, un dels individus, que porta un carret de la compra per dissimular, s'acosta a la víctima escollida i li pica fent uns copets a la finestreta, cridant la seva atenció i dient-li que li ha caigut alguna cosa a terra de l'aparcament. Fins i tot a vegades llencen ells mateixos monedes o objectes.

Llavors, la víctima obre la porta del conductor i baixa del vehicle, buscant l'objecte que teòricament ha perdut. En aquell moment, l'individu, sigui l'anterior o un altre, obre la porta del copilot i s'emporta tot el que hi troba: bossa de mà, cartera, mòbil o ulleres de sol, i fuig del lloc dels fets. 

Una variant del furt és quan el conductor està col·locant les bosses de la compra al maleter, i l'individu el distreu igualment dient-li que li ha caigut algun objecte. Llavors, el lladre roba tot allò que pugui de l'interior del vehicle mentre la víctima està distreta.

Els Mossos demanen extremar les precaucions, desconfiar i vigilar les nostres pertinences

Els Mossos d'Esquadra ja estan al cas d'aquest tipus de robatoris, que es produeixen arreu del territori català, i en alguna ocasió han llençat missatges donant consells als ciutadans i als conductors per evitar caure en algun d'aquests paranys i acabar sent víctima d'un furt. Per això, la policia catalana demana als ciutadans i conductors que extremin les precaucions, que desconfiïn i que vigilin si algú llença monedes o objectes a terra. Recomanen estar alerta amb aquelles persones que intentin cridar-nos l'atenció mentre estem al vehicle. Finalment, informen que si som víctimes d'un furt o robatori, truquem immediatament al telèfon d'emergències 112.