Policia Nacional

19 dies lligat i durament maltractat: el segrest de pel·lícula d'un home a Tarragona

Dues persones han ingressat a presó per aquests fets

Un ciutadà de nacionalitat romanesa ha estat segrestat durant 19 dies, lligat de peus i mans i durament maltractat. Durant aquest període, se l'ha apuntat amb una pistola al cap i l'han intentat estrangular. Finalment, la Policia Nacional l'ha alliberat a Tarragona quan l'estaven traslladant cap a Girona des d'Elx.

Un pare preocupat a Romania i «un transport especial»

La Policia Nacional va ser informada d'un segrest a Vilaverd, a la Conca de Barberà. Un avís fet des de l'Agregaduría de Interior espanyola a Romania després d'una denúncia del pare de la víctima. També era el propietari d'una empresa familiar de transport internacional de mercaderies per carretera.

Segons explica en la seva declaració, un dels empleats havia de fer una entrega des del port de València fins a Itàlia amb un dels seus camions. Però mai va arribar al seu destí i el treballador va desaparèixer abandonat el vehicle en una petita localitat a prop de Girona.

L'empresari va viatjar fins a Catalunya per recuperar el camió i esclarir la situació. Durant el viatge, però, un dels fills va advertir que el camió havia de fer «un transport especial». La mercaderia que havia de moure podrien ser 700 quilograms de marihuana.

La càrrega va ser recollida per un altre conductor de l'empresa que havia anat des de València fins a Girona. Un cop junts, van separar la mercaderia i un havia de portar 400 quilograms fins a Alemanya, mentre l'altre n'havia de portar 300 fins a Itàlia.

La mercaderia va arribar fins a Alemanya sense cap problema i el conductor va tornar a Espanya. Però l'altra no va arribar mai a Itàlia i el conductor va desaparèixer. Tots dos empleats estaven sota les ordres del fill del propietari de l'empresa i havien sigut contractats uns mesos abans.

750.000 euros per l'alliberament del segrestat

Arran d'aquests incidents, el fill de l'empresari va reunir-se amb el seu pare per intentar trobar el conductor desaparegut. Un cop a Catalunya, es van reunir amb tres homes d'origen albanès a Vilaverd. Uns individus que, presumptament, eren els propietaris de la droga que s'havia de transportar. 

Aquests homes, a més, també estaven buscant el conductor perdut. Amb aquest pretext, van invitar el fill del denunciat a acompanyar-los al seu vehicle. Mitja hora després, contacta amb el seu pare per dir-li que no pot tornar i que tingui paciència.

El pare del segrestat va demanar ajuda al conductor que no havia desaparegut. La seva missió era saber que estava passant entre el seu fill i els albanesos. La resposta era clara: «es trobava segrestat fins que aparegui el conductor desaparegut o recuperessin la mercaderia robada».

A més, van demanar un rescat per valor de 750.000 euros. Quantitat amb què valoraven la mercaderia desapareguda. Fins i tot li van enviar una fotografia del seu fill amb la cara desfigurada i amb clars indicis d'haver estat colpejat.

El pare, amb els seus propis recursos, va intentar trobar al seu fill. Com que no ho va aconseguir, va tornar a Romania i denunciar els fets. Els segrestadors trucaven amb un telèfon amb prefix de Marroc. Per tot plegat, la cooperació internacional va resultar fonamental pel ca i es va intentar negociar l'alliberament de la víctima.

En el desenvolupament de l'operatiu, i a través de les mesures d'investigació, es va saber que la víctima estava a Elx. A més, era traslladada cap a Girona en un vehicle conduït per l'empleat que no estava desaparegut.

Per aquest motiu, es va muntar un dispositiu policial de tancament a l'altura de Tarragona. Aquí es va verificar que el segrestat estava a l'interior del vehicle i es va detenir el conductor.

Posteriorment, a la ciutat alacantina, es va detenir un altre individu que, presumptament, també havia participat en el segrest. Els dos arrestats són d'origen romanès. Després de passar a disposició judicial, ambdós han ingressat a presó.