Acàcies a l'avinguda de la riera de la Bisbal, al Vendrell.

Primer ànecs, ara abelles: se'n troben desenes de mortes en una zona del Vendrell

Han aparegut enmig de les acàcies que cauen dels arbres a l'avinguda de la riera de la Bisbal

Desenes d'abelles han aparegut mortes els últims dies a l'avinguda de la riera de la Bisbal, al Vendrell. Els insectes s'han trobat a terra enmig de les acàcies que cauen dels arbres. Algunes estaven mortes, mentre que altres agonitzaven.

Des de l'associació Zuhari, experta en apicultura urbana, han assenyalat a RTV el Vendrell que tindrien afectat el sistema nerviós. Això podria ser indicatiu d'una intoxicació, segons han afegit. Però per ara es desconeixen les causes d'aquesta mort massiva, tot i que des de Zuhari han fet diverses hipòtesis.

Elevada calor o tractament fitosanitari

Una d'elles és que les altes temperatures hagin fet que les acàcies segreguin alguna substància nociva per a les abelles. Però també apunten a la possibilitat que els tractaments fitosanitaris fets a principis d'aquest mes als arbres de l'avinguda hagin pogut afectar. Des de Zuhari creuen que aquests tractaments no s'haurien de fer en els moments de floració de les acàcies.

Des de la televisió local han apuntat que els Agents Rurals estan investigant les causes d'aquesta elevada mort d'abelles a la zona. El cert és que en altres ciutats com Badalona o Barcelona ha passat recentment una cosa similar. Per aquest motiu no es descarta que les altes temperatures puguin tenir alguna cosa a veure.

Pocs dies després de la mort de nombrosos ànecs

Aquest succés arriba uns dies després que ja es produís la mort de nombrosos ànecs al torrent del Lluc. Des del Consell Comarcal van explicar que estaven comprovant si la fuita en un col·lector del polígon de Bellvei tindria alguna cosa a veure. Els veïns del barri del Puig i del Pèlag van demanar explicacions a les administracions per aquest succés, que asseguren que no s'havia produït abans.  

Els Agents Rurals van recollir alguns dels ànecs morts per fer-los la necròpsia i esclarir-ne les causes. També des de l'Agència Catalana de l'Aigua van recollir mostres d'aigua de la riera per analitzar-les. Quan s'obtinguin els resultats, des de Medi Ambient del Consell Comarcal prendran les mesures que siguin necessàries.

Abelles mortes enmig de les acàcies.
S'investiguen les causes de la mort de les abelles a prop de la riera de la Bisbal del Vendrell. | BP Diari