Imatge de la desembocadura de la riera de la Bisbal del Vendrell

Nous ànecs morts al Vendrell: ara, a la desembocadura de la riera de la Bisbal

Els veïns estan preocupats i demanen conèixer amb urgència les causes de la mort dels animals

Diversos ànecs morts han aparegut els darrers dies a la desembocadura de la riera de la Bisbal, al municipi del Vendrell, al costat de Sant Salvador i a tocar de la platja. La troballa arriba després que el passat mes de juny apareguessin ànecs morts en el torrent del Lluc, al municipi del Baix Penedès. Segons ha avançat el 'Diari de Tarragona', la primera troballa es va produir el passat 16 de juliol, mentre que aquest dilluns se n'han trobat dos més.

En aquest sentit, alguns veïns de la zona han assenyalat que abans del 16 de juliol, quan es va produir la primera troballa, ja havien vist alguns animals morts a la riera. Segons el citat mitjà, els cadàvers s'han retirat i ara s'està intentant determinar les causes de la mort dels ànecs.

Cal recordar que en el cas dels animals morts a principis del mes de juny es va descartar que patissin grip aviària i botulisme. En aquest sentit, però, no s'ha comunicat la causa de la mort dels ànecs.

Salten les alarmes entre els veïns

L'aparició d'aquests ànecs morts a la desembocadura de la riera de la Bisbal ha fet saltar les alarmes entre els veïns, que estan preocupats per si la causa pot estar en algun abocament a l'aigua. En aquest sentit, han reclamat urgència en l'anàlisi dels animals per tal de determinar la causa de la seva mort.

Cal recordar que la riera s'aboca al mar en un tram de platja on sol haver-hi molts banyistes, motiu pel qual també preocupació l'aparició d'aquests ànecs morts.