Pla general d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Tarragona davant la comissaria del cos policial

Aparten un agent de la Urbana de Tarragona per assetjar una dona a qui havien multat

El policia tarragoní hauria ofert la noia retirar-li la multa a canvi del número de telèfon

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha apartat de les seves funcions un dels seus agents per haver aprofitat la seva condició de policia per presumptament assetjar una dona. Ho ha avançat aquest dissabte el 'Diari de Tarragona', que ha explicat que els fets es remunten al passat mes de juliol al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.

En aquest sentit, el citat mitjà ha explicat que una parella de la Guàrdia Urbana patrullava pel barri i un dels agents va multar una dona per haver aparcat malament el seu vehicle. L'altre policia es va acostar a la dona i va oferir-li retirar la multa a canvi del seu número de telèfon. Tot i que en un primer moment la víctima es va negar, finalment va accedir a causa de la insistència.

Els dies posteriors als fets, l'agent va trucar diverses vegades la dona i també va escriure-li missatges a través de WhatsApp, que es va acabar penedint d'haver donat el seu telèfon.

La dona assetjada comunica els fets a un alt càrrec de la Guàrdia Urbana

Davant aquesta situació, segons explica el 'Diari de Tarragona', la noia es va posar en contacte amb un alt càrrec de la Guàrdia Urbana per exposar-li els fets. Segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, es va convidar la víctima a denunciar els fets per via judicial, però ella es va negar. Tot i això, sí que es va iniciar un procediment administratiu contra l'agent.

Així es van obrir diligències contra el policia, retirant-li l'arma reglamentària, suspenent-lo de les seves funcions i reubicant-lo. L'expedient disciplinari obert contra l'agent es va traslladar al Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Tarragona, que haurà de decidir sobre el cas. De moment, des del mes de setembre, l'agent està de baixa i encara no ha tornat al seu lloc de treball.

Segons el 'Diari de Tarragona', l'agent implicat en els fets té uns 50 anys i en fa tres que forma part de la plantilla de la Guàrdia Urbana. El mitjà assegura que mentre feia pràctiques als Mossos d'Esquadra hauria tingut un incident similar i la policia catalana el va suspendre pels fets.