Porta principal de la comissaria central de la Guàrdia Urbana de Reus

La sorpresa d'uns pares en obrir l'armari del fill acaba a la Guàrdia Urbana de Reus

La policia ha requisat el material, ha aixecat una acta i ha obert una investigació

Els pares d'un jove han alertat la Guàrdia Urbana de Reus de les armes que tenia a l'habitació de casa seva. La situació, gens habitual, es va produir el dijous de la setmana passada, 14 de juliol. Una parella va presentar-se a la comissaria de l'avinguda de Marià Fortuny amb una bossa.

Van informar els agents que hi havia que portaven diverses armes localitzades a casa seva. El cas és que cap dels dos n'era el propietari, sinó que les havien trobat amagades a l'armari del seu fill segons ha informat Diari de Tarragona. Com ha pogut corroborar TarragonaDigital, la policia de Reus ha obert una investigació per determinar l'origen del material i ho ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra.

L'objectiu es comprovar si els indicis coincideixen amb alguna investigació oberta per algun dels dos cossos. Segons ha confirmat la Guàrdia Urbana, a l'armari del jove, que té 20 anys, s'hi van trobar tres armes i munició. Es tracta d'una pistola, un puny americà i una porra extensible, anomenada defensa.

Els pares també van trobar cartutxos i ho van portar tot a comissaria. Fonts policials apunten que entre el material lliurat hi havia documentació compromesa, però no en detallen el contingut. Els agents de la policia de Reus van comprovar el material, començant per la pistola.

Van identificar que no es tractava d'una arma de foc i que tampoc s'havia manipulat per convertir-li. Amb les armes sota custòdia policial, els agents van requerir la presència del noi perquè donés explicacions. El jove va anar a comissaria, en principi, per aclarir la situació.

Tot i això, el relat que va fer a la Guàrdia Urbana de Reus no va convèncer els agents, que van optar per mantenir el material a la seu central de la policia reusenca. Seguint el protocol, van aixecar l'acta corresponent i també s'ha obert una investigació per comprovar si aquest material o els indicis que representen estan relacionats amb algun cas obert. Tal com confirmen fonts municipals, la família viu a Reus, i els pares van trobar-se les armes a l'armari del seu fill. En veure de què es tractava van decidir posar-ho en coneixement de la policia.