Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Nou greu incident en una presó catalana: Li arrenca el dit a mossegades a un funcionari

Dilluns també hi va haver un incident en què un pres va apallissar tres funcionaris i un altre va calar foc a la cel·la

Situació crítica a les presons catalanes. Des dels sindicats fa temps que denuncien la desprotecció que pateixen els funcionaris i en els darrers dies ha quedat ben palès amb tres incidents de gravetat.

En aquesta ocasió, un reclús va arrencar un tros de dit a mossegades a un funcionari de Quatre Camins. Els fets van passar el dimarts 23 de novembre cap a les cinc de la tarda segons ha avançat 'El Sumari'. 

El pres estava al Departament Especial de Règim Tancat i dos funcionaris van procedir a traslladar-lo de cel·la. Va ser llavors quan es va revoltar i mentre l'intentaven reduir va mossegar el dit gros a un dels funcionaris. El treballador portava guants, però, així i tot, l'intern va aconseguir arrencar-li un tros de dit. El ferit va ser traslladat al centre mèdic per intentar reconstruir-li la mà.

El reclús es trobava a la presó de Quatre Camins a la Roca del Vallès en règim de primer grau, complint una condemna de dos anys.

Més funcionaris apallissats i un pres cala foc a la cel·la

Just un dia abans, el dilluns 22 de novembre, també es va produir un greu incident en una presó catalana. Va ser al Centre Penitenciari Brians 2 (Barcelona), quan un pres va posar-se extremadament nerviós i violent en sentir el càstig que havia de complir.

Un funcionari va intentar reduir-lo però el reclús li va etzibar un cop de puny al braç. Quan el treballador va activar el codi 1 per alteració de l'ordre, el pres el va tirar a terra i el va començar a agredir a puntades de peu. Una altra funcionària va anar a ajudar-lo però també va ser agredida per l'intern. Llavors, el reclús va anar fins a l'habitació on hi havia els estris de neteja i va agafar un pal d'escombra, el va partir i va començar a agredir els dos funcionaris —i seguidament a una tercera que havia vingut a ajudar— amb l'estri.

Mentrestant, un altre intern va calar foc a la seva cel·la. Una autèntica jornada de caos a la presó.