Imatge d'una patrulla de la Policia Local de Calafell

Arxiven la causa contra el policia de Calafell que va matar a trets un gos

L'Audiència de Tarragona creu que la seva actuació estava justificada

L'Audiència de Tarragona ha decidit arxivar la causa contra un policia local de Calafell que el gener del 2019 va matar a trets un gos. A la interlocutòria dictada per l'Audiència, a la qual ha tingut accés el Diari de Tarragona, es considera que l'agent va actuar de manera justificada.  

En el text es remarca que l'actuació de l'agent no va ser arbitrària, ja que es va haver de defensar davant «l'actitud agressiva» del gos. Així, a diferència del que va considerar el jutge del Vendrell que portava el cas, l'Audiència creu que no hi va haver cap delicte. L'agent ha quedat eximit d'anar a judici.

Avís d'uns veïns

Els fets van tenir lloc el dia 11 de gener del 2019, a la urbanització les Brises de Segur de Calafell. Una patrulla de policia va rebre l'avís d'uns veïns perquè hi havia un gos en actitud agressiva que estava sol al carrer. Quan van arribar, van veure l'animal, que era un rottweiler de dotze mesos.

Segons va explicar l'Ajuntament, el gos es va mostrar molt agressiu amb els agents, intentant mossegar-los. Finalment, un d'ells va usar la seva arma per disparar cinc vegades, tres de les quals van impactar en l'animal, que va morir. Una associació animalista va denunciar l'agent, mentre el consistori va fer el mateix amb el propietari del gos.

La interlocutòria de l'Audiència remarca fets com ara que ja s'havien rebut diverses denúncies de veïns per la presència del gos al carrer en actitud agressiva. També que no estava identificat ni portava morrió. Diversos veïns havien expressat el temor que els provocava l'animal quan havien de sortir de casa amb els fills.