Imatge d'una cinta del 112

L'assassí d'una anciana per una herència a TGN s'enfronta a 14 anys i mig de presó

Els fets van tenir lloc el passat mes de març en un pis del carrer Pin i Soler de la capital tarragonina

La Fiscalia demana 14 anys i mig de presó per a l'home que el passat mes de març va matar una dona gran de 91 anys mentre dormia. L'autor del crim, que va confessar els fets hores després, era familiar llunyà de la víctima. Segons el ministeri públic, el mòbil del crim hauria estat econòmic i estaria relacionat amb l'herència de la dona morta, ja que la parella i el fill de l'acusat eren els hereus universals.

El judici se celebrarà pròximament a l'Audiència Provincial de Tarragona. En aquest sentit, cal recordar que els fets van tenir lloc al domicili de la víctima a la capital tarragonina, situat al número 11 del carrer Pin i Soler, el passat 24 de març. L'acusat va confessar que havia ofegat l'anciana amb un coixí i des que va ser detingut, poques hores després del crim, està empresonat.

El relat dels fets segons la Fiscalia

Segons l'escrit de conclusions provisionals, l'acusat, de 60 anys, va sortir de Barcelona en cotxe a primera hora del matí del dia dels fets, en direcció a Tarragona. A dos quarts de deu del matí, segons la Fiscalia, va arribar a Tarragona i va entrar al pis de la víctima amb una clau que tenia. Allà, mentre la dona dormia, la va ofegar amb un coixí.

Tot i això, la víctima continuava amb vida, ja que s'havia protegit la cara amb les mans. Davant això, l'acusat va ofegar-la amb les seves mans fins que va aconseguir matar-la. Després d'això, va tapar la dona i va tornar a Barcelona. A la tarda, es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del districte de Sant Andreu.


El text de la Fiscalia explica que l'home patia un trastorn depressiu i que en el moment dels fets tenia «les seves capacitats intel·lectives i volitives lleument afectades». En aquest sentit, contempla aquesta qüestió com un atenuant, un fet que també es dona en la confessió del crim.