Imatge d'una cinta del 112

Un Euromed atropella mortalment una persona al Baix Ebre

La tragèdia va tenir lloc aquest diumenge i es va haver d'interrompre la circulació durant hores de línia R16 i el pas de regionals

Nova tragèdia ferroviària aquest cap de setmana. Cap als volts de les set de la tarda d'aquest diumenge, 11 de desembre, els serveis d'emergències van rebre un avís per un atropellament de tren al Baix Ebre. Quan els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van arribar al lloc dels fets no van poder fer res per salvar la víctima.

Concretament els fets van passar a l'estació de Camarles i van obligar a interrompre completament la circulació de trens per aquest tram del Baix Ebre, entre l'Ametlla de Mar i l'Aldea, durant dues hores.

Segons va informar Adif, el comboi que va atropellar la víctima és un Euromed que anava fins a Alacant. En un primer moment es va mantenir la circulació per una de les vies, però poc abans de les 19.00 hores Adif va informar que la segona via quedava també tallada. Protecció Civil va posar en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat).

L'atropellament va afectar tant la línia R16 de Rodalies com els trens regionals i de llarga distància cap al País Valencià.

A les 20.30 hores, un cop les autoritats forenses van retirar el cadàver, es va restablir el pas de trens entre l'Ametlla de Mar il'Aldea. Durant l'estona que va estar interrompuda la circulació, Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera entre les estacions afectades.