Imatge de Marin Eugen Sabau, quan treballava a l'empresa Securitas

L'Audiència rebutja els recursos i avala l'eutanàsia del pistoler de Tarragona

Els tres jutges de la secció 2a avalen la decisió inicial de la jutgessa i ratifiquen que Marin Eugen Sabau té dret a morir

La secció 2a de l'Audiència Provincial ha desestimat els recursos d'apel·lació per aturar l'eutanàsia del pistoler de Tarragona, avalant així la petició de Marin Eugen Sabau. Els tres jutges de la secció ho han decidit en una deliberació que s'ha fet a porta tancada. Els magistrats, que han resolt la qüestió amb celeritat durant el matí d'aquest dijous, ja han notificat la decisió a les parts.

La família del pistoler de Tarragona ha celebrat la resolució judicial. En aquest sentit, l'advocat de Marin Eugen, Gerard Amigó, en declaracions a l'ACN, s'ha mostrat molt satisfet. La part contrària, que representa als agents dels Mossos d'Esquadra ferits pel pistoler, presentarà recurs d'emparament al Tribunal Constitucional.

La resolució, a la qual ha tingut accés l'ACN, conclou que Sabau té dret a morir. En aquest sentit, no posa cap data a l'eutanàsia, alhora que recorda que ja no es poden presentar recursos ordinaris. El pistoler de Tarragona, afectat d'una lesió medul·lar des que va ser abatut, roman ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa.

Els magistrats consideren que Marin Eugen Sabeu es troba en un «estat de salut greu»

Gerard Amigó, advocat del pistoler de Tarragona, ha assegurat després de conèixer la resolució judicial que «és una segona batalla que el meu client ha guanyat». El lletrat ha afegit que «teníem esperances de guanyar i que el tribunal fos favorable al fet que seguís l'eutanàsia, perquè és un tribunal molt garantista i ha ratificat la interlocutòria de la jutge instructora».

En aquest sentit, els tres magistrats de la secció 2a penal de l'Audiència consideren que Marin Eugen Sabau, ingressat a l'hospital  es troba en un «estat de salut greu» que li origina «sofriments físics i psíquics constants insuportables sense possibilitat d'alleugeriment, amb un pronòstic de vida limitat, en un context de fragilitat progressiva».

En aquest sentit, els jutges conclouen que, sotmetre el pistoler a un procés judicial, suposaria una «intolerable afectació de la seva dignitat i a la seva integritat física i moral», i que s'han de «prioritzar» per davant del dret a la tutela judicial efectiva, és a dir, a la celebració del judici.

L'Audiència de Tarragona, doncs, ratifica la mort assistida, en concordança amb la jutgessa instructora. «Compartim la decisió adoptada per la jutgessa i desestimem els motius dels recursos d'apel·lació», diu el text, de 20 pàgines, que també recull l'aval de la Comissió de Garantia i Avaluació.