Imatge d'una aixeta.

L'avís de Comaigua que ha fet saltar les alarmes: falses cites per accedir a les cases

L'empresa d'aigües ha alertat que no entren en una propietat privada ni fan gestions sense una comunicació oficial

Els intents d'estafa es viuen cada dia a les nostres vides. Des de les suplantacions a empreses, la pesca de credencials per aconseguir les dades bancàries o informar d'un fals segrest a través de WhatsApp, entre molts més.

En les últimes hores, Comaigua ha fet un comunicat a través de les xarxes socials d'una important informació que els ha arribat. Es dona el cas que s'han concertat algunes cites que no s'han fet des de l'empresa.

En concret, diversos ciutadans i ciutadanes han alertat l'empresa d'aigües que s'estan concertant cites per accedir als domicilis. En la informació que s'ha donat, s'explica que els presumptes tècnics tenen la voluntat de prendre mostres d'aigua de la casa en qüestió. 

Des de Comaigua s'ha negat que s'estiguin donant aquestes cites als seus clients i usuaris. A més, l'empresa establerta a Cambrils expliquen que no entren en una propietat privada i no poden fer gestions sense emetre una comunicació oficial a les persones implicades.

Les recomanacions dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han estat avisats de moltes situacions d'aquestes característiques. En el cas de l'alerta que s'ha enviat des de Comaigua, s'estan concretant cites per accedir als domicilis. Unes situacions que reuneixen les estafes de suplantació d'una empresa, així com un contacte a través de telèfon. 

En aquest sentit, en el moment de rebre la citació per part de l'empresa i no estar segurs, s'ha d'evitar facilitar les claus d'accés. També comprovar amb l'empresa si sol·liciten dades dels usuaris o claus d'accés per mitjà de tercers o d'altres vies. Desconfieu si no heu rebut mai abans una sol·licitud de les vostres dades.

En cas de dubte, s'ha de finalitzar la comunicació al més aviat possible i contactar directament amb l'empresa per esbrinar si són els autors de la trucada.

Tot i això, en cas que s'hagi concretat una cita amb la presumpta empresa, en arribar a l'immoble s'ha d'anar amb compte. Evitar en tots els casos fer donacions en efectiu i, en cas de ser-ne víctima, denunciar els fets a la policia i posar en coneixement a l'entitat afectada per aquesta presumpta estafa.