Una gorra, uns guants i diverses eines requisades pels Mossos d'Esquadra que s'haurien fet servir per cometre robatoris

L'avís d'un mosso fora de servei acaba amb una persecució per Salou i quatre detinguts

Els fets van tenir lloc divendres passat, 3 de setembre

Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre persones a Salou acusades de conducció temerària, robatori amb força, desobediència i danys. Un agent fora de servei va veure una situació que li va semblar sospitosa i va alertar diverses patrulles de servei. Els fets van tenir lloc divendres passat, 3 de setembre.

Segons informa la policia catalana, l'agent fora de servei era a l'avinguda de Pere Mola de Salou. Tal com explica el cos policial, l'home va veure com un noi llençava una motxilla i una bossa de mà des d'un cotxe. Com que l'actitud li va semblar sospitosa, va seguir-los fins a un aparcament públic de la zona.

Quan va ser al pàrquing va veure que el cotxe circulava a poc a poc amb quatre persones dins. Segons la informació policial, la manera de circular indicava «una clara intencionalitat de cometre algun fet delictiu». Va ser llavors quan va avisar diverses dotacions policials mentre ell tornava enrere per recollir la motxilla i la bossa de mà.

A l'interior s'hi hauria trobat documentació d'una dona que feia dues hores que havia denunciat un robatori a l'interior del seu cotxe a Tarragona. Al cap d'unes hores, una de les patrulles activades va trobar el vehicle sospitós a la plaça d'Europa de Salou i van engegar la sirena perquè l'aturessin. Segons explica la nota informativa dels Mossos d'Esquadra, els ocupants del vehicle haurien intentat escapar-se «i durant la fugida van estar a punt d'atropellar diversos vianants».

Durant la persecució, els ocupants del cotxe haurien llençat objectes per la finestra mentre conduïen a gran velocitat, fins i tot en sentit contrari en alguns carrers. La fugida va acabar en un carrer de vianants que dona a la cala Llenguadets. El cotxe va topar contra un mur i els seus ocupants haurien intentat fugir a peu.

Les detencions s'haurien acabat produint gràcies a la col·laboració de la Policia Local de Salou. Durant l'escorcoll del cotxe que havia protagonitzat la fugida es van trobar ulleres de sol, una llanterna, un rossinyol, un petit electrodomèstic i el que la policia catalana qualifica de «roba susceptible de ser utilitzada en robatoris». A l'altura del carrer de Brussel·les es van trobar unes tenalles i un tornavís que s'haurien llençat des del cotxe durant la fugida.

Els detinguts van passar a disposició judicial dissabte, 4 de setembre, al jutjat de guàrdia de Tarragona i van quedar en llibertat amb càrrecs. Es tracta de tres homes i una dona, d'entre 20 i 29 anys de nacionalitats xilena i argentina i amb domicili a Badalona. Se'ls acusa de conducció temerària, robatori amb força, desobediència a agents de l'autoritat i danys.