Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Una nova baralla multitudinària torna a desesperar el barri de la Sardana de Reus

Els veïns reclamen que es prenguin mesures sobre uns fets que denuncien que es produeixen sovint

Una nova baralla multitudinària ha tornat a desesperar els veïns del carrer de la Sardana de Reus, al barri que porta el mateix nom. La matinada de dilluns a dimarts d'aquesta setmana hi va haver una batussa entre diverses persones, algunes de les quals, afirmen els veïns, armades amb ganivets.

Els Mossos d'Esquadra confirmen a aquest mitjà haver rebut l'avís al 112, però expliquen que no van actuar perquè, quan la patrulla va arribar al lloc dels fets, la baralla ja s'hauria dissolt. Els veïns de la zona denuncien que no és un fet aïllat, i que des que ha començat el desconfinament es tornen a produir escenes que ja no eren estranyes abans de la pandèmia.

Els veïns del barri de la Sardana «se senten abandonats»

El govern local, de fet, contempla el carrer de la Sardana i la plaça del Comte de Reus com dos dels espais on s'han d'instal·lar càmeres de videovigilància durant la pròxima fase del projecte. Anunciat a principis del 2019, les previsions de tenir-les en marxa durant l'any passat s'han ajornat al 2020

«Estan absolutament desesperats», explica a TarragonaDigital Valentín Rodríguez, qui va ser cap de llista d'Entre Veïns a les eleccions municipals. Els habitants del carrer de la Sardana han recorregut a ells per demanar-los que facin sentir la seva situació.

En un comunicat enviat per la formació política denuncien que la zona «fa anys pateix vandalisme, baralles, tràfic de drogues, incivisme, sorolls». «Se senten abandonats, la gent gran té por de sortir», afegeix Rodríguez. «No és només una qüestió de presència policial», aclareix.

Aposten per una actuació no només policial

Reclamen, de fet, «una actuació transversal coordinada des de Serveis Socials; s'ha de treballar amb els problemes reals del veïnat, dotar d'equipaments a la zona, com ara un local digne per les associacions de veïns i la gent gran del barri, creant un cens de pisos ocupats…».

Rodríguez es fa ressò de les queixes que han rebut de veïns de la zona, on consideren que «hi ha hagut una veritable deixadesa per part de l'Ajuntament, que coneixedor d'aquesta problemàtica prefereix mirar cap a un altre costat, apropant-se al barri únicament per degustar les calçotades, botifarrades i altres plats tradicionals».

El comunicat fet públic a petició dels habitants del barri de la Sardana acaba reclamant «actuacions immediates per tal de reconvertir la situació i aconseguir que la pau, la tranquil·litat, la convivència i el civisme siguin les notes definitòries d'aquest barri».