Imatge de tres camions dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers atenen una desena d'incidents pel fort vent a la comarca del Baix Camp

Es manté en fase d'alerta el pla especial d'incendis forestals i hi ha 60 municipis en el nivell 3 del Pla Alfa

Els Bombers de la Generalitat han atès una desena d'incidents pel fort vent al Baix Camp durant la nit passada. Segons ha informat el cos d'emergències, aquests han estat relacionats amb tendals, antenes i petits despreniments de branques i elements de façanes a Cambrils, Reus i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. En concret en aquest municipi, una dotació ha revisat una guingueta d'una platja, en què l'estructura ha quedat inestable.

Així mateix, el fort vent ha provocat una avaria en el subministrament elèctric al municipi de Riudoms. Durant unes quatre hores, uns 129 clients s'han vist afectats pel tall de llum a causa d'una incidència. L'episodi ha començat a les 5.43 hores i ha quedat solucionat a les 10.15 hores.

D'altra banda, el comitè del Pla INFOCAT ha decidit mantenir l'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals davant l'elevat risc d'incendi que encara es preveu durant el dia d'avui. A més, els Agents Rurals han informat que hi ha seixanta municipis en nivell 3 del Pla Alfa.

Fortes ratxes de vent a les Terres de l'Ebre durant tot el dia

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que es mantinguin les ratxes fortes de vent de tramuntana i mestral a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre durant tot el dia. Pel que fa a les humitats, avui a la tarda quedaran molt baixes, per sota del 30%, i també bufarà el vent de ponent.

La majoria de municipis en nivell 3 del Pla Alfa es troben a l'Alt Empordà, l'Anoia i l'Alt Penedès, però també n'hi ha a l'Alt Camp, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i el Vallès Occidental. Amb l'activació d'aquest nivell, queden suspeses totes les activitats amb risc d'incendi forestal.

Aquesta situació es mantindrà fins demà, quan es preveu que l'episodi de vent s'acabi a primera hora de la tarda i comenci a entrar la marinada.