Imatge d'un arbre caigut pel vent a Salou

Prop de 300 avisos pel vent, ratxes de fins a 127 km/h i diverses destrosses

La majoria de les actuacions han estat a la Regió d'Emergències de Tarragona per arbres i branques caigudes a la via pública

Els Bombers de la Generalitat han atès fins a les nou del vespre d'aquest divendres 283 avisos relacionats amb el vent, la majoria per arbres i branques caigudes a la via pública. També s'han fet revisions i sanejaments de façanes, però no s'ha produït cap persona ferida. Tot i aquesta elevada xifra, cap dels incidents ha estat destacat.

La majoria dels avisos s'han rebut des del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, així com des de l'àrea metropolitana de Barcelona. La Regió d'Emergències de Tarragona acumula més de la meitat dels avisos rebuts pels Bombers de la Generalitat durant aquest divendres en el marc de l'episodi de vent.

Així, segons ha informat el cos d'emergències, s'ha registrat 166 avisos a Tarragona, 47 a l'Àrea Metropolitana Sud, 31 a l'Àrea Metropolitana Nord, 17 a les Terres de l'Ebre, 12 a Lleida, 8 a Girona i 2 a la Catalunya Central.

Prop de 500 trucades al telèfon d'emergències 112

D'altra banda, fins a les set de la tarda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 485 trucades, la majoria d'elles a partir de les nou del matí d'aquest divendres i principalment al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a l'àrea metropolitana de Barcelona. Quatre comarques —Baix Camp, Barcelonès, Baix Ebre i Tarragonès— acumulen tres de cada quatre incidències rebudes al telèfon d'emergències 112.

El vent ha bufat amb molta força durant bona part de la jornada i encara ho continuarà fent durant les pròximes hores. S'han registrat ratxes espectaculars com la de la Selva del Camp de fins a 127 km/h, 113 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 118 km/h a la Riba o els 121 km/h de Puig Sesolles.

A la ciutat de Tarragona, la força del vent ha obligat a tancar l'accés al Pla de la Seu, pel perill que suposava l'estructura de Ca l'Ardiaca. Així mateix, el vent ha tombat el tòtem de la botiga de roba esportiva Wala, ubicada a l'N-340.