Un rescat del cos de Bombers a Tortosa

Cap de setmana mogut dels Bombers amb més d'una vintena de rescats a la natura

El cos n'ha fet més de 1.000 aquest any

Les sortides al medi natural d'aquest cap de setmana han obligat a fer diversos rescats als Bombers de la Generalitat. El cos, durant aquest 2021, ja ha superat els 1.000 rescats. En concret, ja en porta 1.062

Aquest cap de setmana, se n'han fet 26. Dissabte en van ser 12 i aquest diumenge 14. N'hi ha hagut al Pont de Suert (Alta Ribagorça), Bolvir (Cerdanya), Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), Campdevànol (Ripollès), Sabadell (Vallès Occidental), Calafell (Baix Penedès), Girona (Gironès), la Febró (Baix Camp), Vielha e Mijaran (Vall d'Aran), la Pobla de Segur (Pallars Jussà), Tortosa (Baix Ebre), Palamós (Baix Empordà), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Isil (Pallars Sobirà), la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i Sort (Pallars Sobirà).

El rescat més importat ha tingut lloc a Calafell, on dues persones han mort mentre feien una immersió davant de la costa de Segur de Calafell. També en destaquen tres en zones de muntanya. A la Pobla de Segur, una dona ha estat arrossegada pel corrent de l'aigua i ha calgut mobilitzar tres dotacions per localitzar-la i traslladar-la a un lloc segur.

A Isil, una dona s'ha lesionat severament en una cama al refugi d'Arioto. Se l'ha hagut d'evacuar en helicòpter fins a Trívica, on l'esperava l'ambulància.

També als Pirineus, els serveis d'emergències han estat alertats del cas d'un menor que ha quedat atrapat d'un peu entre les roques del Noguera Pallaresa en una zona de ràpids de Sort. Una dotació terrestre ha demanat que s'aturés una central elèctrica per reduir el cabal d'aigual. Finalment s'ha rescatat el menor que ha estat atès pel SEM.