Dos nois fent pintades a la façana de la casa del Portal del Pardo del Vendrell.

Bretolada al Portal del Pardo del Vendrell: pinten la façana tot just restaurada

Des del museu Apel·les Fenosa han denunciat els vàndals, que han pogut ser fotografiats

Dues persones van fer diverses pintades a la façana de la casa del Portal del Pardo del Vendrell aquest dimecres 2 de novembre. A més de ser un edifici catalogat, la façana tot just surt d'una important restauració dels seus esgrafiats, inaugurats fa dos mesos. Es tracta de la casa més antiga que es conserva al Vendrell, amb més de 500 anys d'història.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els fets van passar pels voltants de les 16.30 hores, en un moment que hi havia poca gent al carrer. Una persona que estava a la zona va veure els dos nois i els va cridar l'atenció. Aquests li van fer cas omís i li van dir que el que feien era «art».

A més, van argumentar que era un edifici deshabitat, quan el cert és que és la seu del Museu Apel·les Fenosa. Veient l'actitud de les dues persones, es va contactar amb personal del museu, que van avisar la policia. Fonts del Museu Apel·les Fenosa han explicat a aquest mitjà que quan els agents van arribar, els vàndals ja havien marxat.

Tot i això els van poder fotografiar en el moment de fer les pintades, amb la qual cosa no es descarta que puguin ser identificats. No és la primera vegada que passa una cosa així en aquest carrer. El passat mes de maig, van fer pintades a la nova font del carrer de les Quatre Fonts al cap de poc de ser col·locada. 

Des de l'Ajuntament del Vendrell han apuntat que ja s'ha fet arribar la imatge a la policia local. També s'han començat els tràmits perquè sigui netejada.