La vigilant de seguretat que ha rebut una agressió a Tarragona.

Brutal agressió a una vigilant de seguretat de l'estació de tren de Tarragona

Els vigilants asseguren que estan mancats de recursos i efectius

Una vigilant de seguretat de l'estació de tren de Tarragona ha rebut una brutal agressió aquest dimarts 6 de juliol. L'agressor ha estat un noi que no volia pagar el bitllet i que, després d'atacar la vigilant, ha estat reduït per dos companys de la víctima. Ha acabat detingut per la Guàrdia Urbana de Tarragona, mentre la vigilant era traslladada a l'hospital.

Des del comitè d'empresa de Trablisa, l'empresa que s'encarrega de la seguretat, lamenten que aquests successos són cada cop més freqüents. «Això no pot seguir així, les agressions estan a l'ordre del dia», assegura Claudio Rebull a TarragonaDigital. «Ens falta autoritat, mitjans de defensa, formació en arts marcials i un plus de servei de perillositat de 400 euros com tenen els Ferrocarrils», afegeix.

Més vigilants a Segur de Calafell

Els vigilants senten que des de l'empresa no se'ls dona suport. Fa més d'un any van demanar més efectius per fer la vigilància en estacions com la de Segur de Calafell, una de les més conflictives. Tot i que es va anunciar un reforç, això no s'ha complert.

«Ara mateix només hi ha una vigilant a Segur, que a més està començant, i ja ha rebut insults, amenaces i escopinades», explica Rebull. Una altra queixa és que no se'ls deixen fer servir mitjans com l'esprai de gel per a defensar-se. «Si la companya l'hagués pogut fer servir avui, el resultat hauria estat molt diferent», assegura. 

Per tot això, des del comitè d'empresa no descarten tornar a convocar protestes aviat com les que van fer el 2019. Asseguren que la situació, lluny de millorar, cada cop va a pitjor.