Detenció de diversos ocupes a Calafell.

Calafell admet un increment de les ocupacions d'habitatges i reprèn els talls d'aigua

Fins abans del confinament s'havia deixat sense aigua una cinquantena d'habitatges

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha admès que el municipi ha experimentat un increment de les ocupacions fruit de la pandèmia que s'està vivint aquest 2020, una situació que, segons afegeix, s'està produint «a tot arreu». Això ha coincidit amb un moment que «no es podia sortir a fer talls» d'aigua a causa de l'estat d'alarma, apunta el batlle, una mesura que el consistori havia posat en marxa el passat mes d'octubre.

L'Ajuntament ha anunciat que aquest setembre es reprendran els talls d'aigua en aquells habitatges on hi ha ocupacions «conflictives» i tenen el servei punxat de forma il·legal. Fins abans del confinament, el consistori havia fet una cinquantena de talls, alguns dels quals s'havien dut a terme en edificis sencers que estaven totalment ocupats. La mesura es tornarà a aplicar a partir d'aquest mes.

El consistori demana canvis a les lleis

Paral·lelament, s'estan fent «gestions institucionals i polítiques» per aconseguir que al municipi s'apliquin «les noves mesures que s'estan prenent en altres territoris per facilitar els desallotjaments». Ferré ha apuntat que «si amb una instrucció de la fiscalia ja es pot facilitar la solució, com passa al País Valencià o a les Illes Balears, aquí també ha de ser així».

Per això l'alcalde ha parlat amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per demanar-li que reclami aquestes mesures al govern de l'Estat. Ferré demana actuar «amb rapidesa», per no fomentar l'ocupació, «molt en particular la que es fa per la cara».