Una agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona a la sala de les càmeres de seguretat

L'agent secret de la policia que ha evitat un robatori amb força a Tarragona

La Guàrdia Urbana ha observat a través de les càmeres de seguretat com una persona intentava cometre un robatori

Les càmeres de videovigilància de la ciutat de Tarragona comencen a evitar robatoris. La Guàrdia Urbana de la ciutat ha informat d'un cas de robatori amb força en grau de temptativa.

Segons ha informat a través de les xarxes socials, a través de les càmeres de seguretat s'ha vist com una persona escalava per una façana. En concret, intentava accedir a l'interior del pis d'una pensió de Tarragona.

En detectar aquest cas, els agents s'han dirigit fins al lloc on estava intentat cometre el robatori aquest individu. Per tot plegat, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha detingut aquesta persona com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

La instal·lació de càmeres a Tarragona

La inseguretat a Tarragona va portar al consistori a instal·lar càmeres de videovigilància en diferents ubicacions de la ciutat. En aquest sentit, la Part Alta i la Part Baixa són els indrets on estan situades les càmeres.

A principis d'aquest 2022, l'Ajuntament de Tarragona va anunciar la instal·lació d'unes 25 càmeres a la Part Alta, a l'entorn del consistori a la plaça de la Font i la zona.

En concret, la voluntat de l'equip de govern era col·locar-ne unes vuit per tenir imatges dels voltants del Palau Municipal, un dels pocs ajuntaments dels grans municipis de Catalunya que no té videovigilància.

I, abans d'acabar l'any, se'n col·loquin una quinzena més repartides en diferents llocs de la Part Alta, en uns indrets que no s'han acabat de definir, amb un cost estimat de 150.000 euros.

Abans que aquestes càmeres al casc antic de la ciutat, ja s'havia fet una instal·lació d'aquestes característiques a la Part Baixa. Un altre punt on hi havia una gran sensació d'inseguretat entre els veïns.

El govern local va fer aquesta aposta per millorar la sensació de seguretat dels veïns i veïnes del barri, així com dels comerços que hi ha a la zona. Una mesura que respon a la queixa reiterada de delinqüència i incivisme a la zona.

Una aposta clara de la consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, per mitigar els delictes que hi ha en aquestes zones de la ciutat.