Imatge de l'entrada al centre penitenciari de Brians 2

Caos a la presó: Un pres apallissa 3 funcionaris i un altre cala foc a la cel·la

Tot va començar quan un intern es va posar molt violent en saber la sanció que havia de complir en una presó catalana

Un treball de risc  pels funcionaris. Els fets es remunten al matí del passat dilluns 22 de novembre, quan intern del Centre Penitenciari Brians 2 (Barcelona), va ser informat de la sanció que havia de complir.

En aquell moment, el pres es va deixar emportar pel nerviosisme  i va començar a cridar desesperadament, arribant a agredir tres funcionaris. A més, un altre intern va calar foc a la seva cel·la.

Puntades i cops de puny

Un funcionari de la presó va intentar separar l'intern perquè no alterés la convivència del recinte, però aquest va propinar-li un cop de puny al braç.

El treballador va activar un codi 1 per pertorbació de l'ordre, però ja era massa tard. El pres el va fer caure a terra i el va agredir amb puntades en el cos, i poc més va poder fer una funcionària que va vindre en senyal d'ajuda, ja que també va ser víctima de les agressions de l'intern.

Seguidament, l'home pres va enfilar-se cap al quart de neteja i va partir un pal d'escombra per la meitat per acovardir als caps del mòdul, fent que arribi una tercera funcionària per intentar reduir-lo, tot i que també va resultar agredida, però en menor mesura que els seus companys.

Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), «l'intern és un inadaptat regimental. En 15 mesos de presó acumula 20 parts disciplinaris, 8 per pertorbacions de l'ordre, 3 per intervenció d'objectes prohibits i altres que es reparteixen entre incendis i/o autolesions. És una ironia haver-li salvat la vida i després rebre aquest agraïment», ha indicat recriminant la mala gestió enfront dels fets.

La cosa no va acabar aquí

Els presos no dan donar treva, i uns minuts més tard, un altre intern va calar foc a la seva cel·la, provocant que la plantilla de treballadors del DERT i els serveis mèdics hagin de salvar-li la vida.

El Centre Penitenciari Brians 2 es troba en un moment molt complicat, fent referència a la situació sanitària que ha provocat la suspensió d'activitats, l'aïllament de mòduls o el confinament d'interns, entre altres conseqüències.

Màxima duresa per als agressors

El CSIF  ha denunciat l'agressió dels fets i ha exigit la dotació de més efectius al centre.

El Sindicat ha reclamat la màxima duresa per als agressors, el reconeixement dels funcionaris penitenciaris com a autoritat, el compliment taxatiu del protocol d'agressions, i que totes les incidències d'aquesta classe siguin posades en coneixement de l'autoritat judicial pertinent.

A més, ha exigit la derogació immediata de  la circular 2/2021, «que protegeix l'agressor i que tant de mal està causant als treballadors penitenciaris».