La gran plantació de marihuana a l'Alt Camp, en una zona boscosa entre Querol i Farena

Nou cop al cultiu de marihuana a la demarcació de Tarragona: cinc detinguts

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació amb un miler de plantes a l'Alt Camp

Nou cop al cultiu de marihuana a la demarcació de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres passat cinc homes, d'entre 19 i 41 anys, per cultiu i tràfic de marihuana amb una gran plantació a l'Alt Camp, concretament en una zona boscosa entre els municipis de Querol i Farena. Els agents van intervenir més d'un miler de plantes en una zona de difícil accés, que comptava amb un «sofisticat» sistema de regadiu.

Segons el comunicat de la policia catalana, la intervenció d'aquesta passada setmana s'emmarca en el dispositiu de prevenció en zones del territori on l'any passat es van localitzar grans plantacions de marihuana. Els cinc detinguts, acusats d'un presumpte delicte contra la salut pública, van passar divendres a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Quatre dels detinguts van intentar fugir a peu

El dispositiu es va fer a primera hora del passat dimecres, quan els Mossos es van desplegar en una zona boscosa entre Querol i Farena, entitat de població del municipi de Mont-ral, a la comarca de l'Alt Camp, on dies abans havia localitzat una possible plantació de marihuana. En aquest sentit, la policia catalana ha dut a terme diversos controls en aquesta zona.

A través d'un sender, els agents es van dirigir fins a la plantació, on van localitzar una tenda de campanya, on van trobar un home amb diversos telèfons mòbils. En aquest sentit, es va determinar que es tractava d'un punt de vigilància avançat, ja posteriorment van localitzar una segona tenda, on hi havia quatre homes, que van intentar fugir a peu.

Tot i l'intent, els individus van acabar detinguts. Durant la inspecció de la plantació, es van localitzar canonades d’un sistema de regadiu similar al que ja s’havia desmuntat en operatius anteriors, el qual constava d’una bassa, un generador i una bomba per regar la plantació. En total, els Mossos van trobar un miler de plantes d'entre mig metre i un metre d’alçada.