Columna de fum.

Protecció Civil aclareix l'origen de la gran columna de fum visible a Tarragona

Diverses persones han donat l'avís creient que es tractava d'un incendi

Amb l'ensurt encara al cos, la ciutat de Tarragona ha vist com aquest matí una gran columna de fum es feia visible a la ciutat. Han estat moltes les persones que han donat l'alerta als serveis d'emergències creient que es tractava d'un incendi. Tanmateix, Protecció Civil ha volgut aclarir que no era cap incident que hi hagués a la ciutat, sinó que era fum provinent del polígon petroquímic.

La realitat és que les condicions atmosfèriques han fet que la columna de fum s'hagi quedat força estàtica i hagi fet saltar les alarmes. Així i tot, segons ha comunicat Protecció Civil, es tractava de fum provinent de les torxes de dues empreses del Polígon Nord de Tarragona.

Concretament les torxades venen de les empreses Dow Chemical i Covestro, a la Canonja. Han estat força visibles des de diversos punts de Tarragona i rodalies.

Des de l'Associació Empresarial Química, AEQT, també han emès un comunicat avisant que Dow Chemical tenia previst fer ús de les torxes de seguretat durant aquest matí i en les pròximes hores. Avui també, precisament, s'han pogut escoltar les sirenes de l'interior de diferents empreses dels polígons Nord i Sud. Es tractava de les habituals proves de seguretat.

La setmana passada també es va poder veure una flama molt important que provenia de l'empresa Repsol, també al polígon Nord de Tarragona. La torxa va funcionar amb molta visibilitat durant dies a conseqüència d'una aturada no programada. Van ser diversos els vídeos que van circular per les xarxes, ja que la lluminària que va provocar especialment a les hores nocturnes era visible a quilòmetres.