La carretera d'accés al nucli del Mirador del Penedès.

Comença el judici pel violent crim del Montmell del 2017

Dos germans estan acusats d'haver matat el seu cunyat per una disputa relacionada amb drogues

Tot a punt perquè el dilluns 8 de març comenci a l'Audiència de Tarragona el judici per la mort violenta d'un home al Montmell l'agost del 2017. Aquest dijous a la tarda ja s'ha constituït el jurat popular que jutjarà els dos germans que estan acusats d'haver matat el seu cunyat arran d'una disputa per una plantació de marihuana.

El judici s'havia d'haver celebrat el passat novembre, però es va haver de suspendre perquè els dos acusats estaven confinats per la Covid-19 al seu centre penitenciari. Una de les particularitats del cas és que el cadàver de la víctima, un home de 30 anys que es deia Diego, mai ha estat trobat.

Una plantació al Mirador del Penedès

Els dos principals acusats, els germans Joaquín i Bacari, compartien una plantació de marihuana des del 2016 amb la parella de la seva germana, el seu cunyat Diego. La plantació estava al pàrquing d'un habitatge del carrer de la Haia, a la urbanització del Mirador del Penedès. L'agost del 2017 hi va haver una disputa entre tots tres que va anar en augment fins que es van citar el dia 14 en aquest domicili.

Segons la reconstrucció dels fets que van fer posteriorment els investigadors a través dels missatges dels telèfons mòbils, un cop es van trobar tots tres a l'habitatge, els acusats van atacar la víctima i van posar fi a la seva vida. Després van agafar la furgoneta del difunt i la van portar fins a una pista forestal de Sant Cugat de Sesgarrigues, a l'Alt Penedès, on li van calar foc. Els investigadors sospiten que en algun punt del recorregut van ocultar el cadàver.

Demanen disset anys de presó per als germans

Els Mossos van detenir els dos germans l'octubre del 2017, per als quals es va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança. Tot i que també s'apuntava a la possible participació del seu pare, no es van trobar prou proves per a corroborar-ho. La Fiscalia  demana disset anys de presó per als dos germans, a més de diferents indemnitzacions per a la dona, la mare i els fills de les víctimes. La vista es farà del 8 al 22 de març i hi ha mig centenar de testimonis i perits citats a declarar.