L'acusat de l'assassinat d'una dona a Vila-seca el 27 d'agost del 2020, Juan Pascual H.P., a l'inici del judici a l'Audiència de Tarragona

La condemna per l'acusat de matar l'amant de la seva exparella a Vila-seca

El jutge de l'Audiència de Tarragona imposa una indemnització d'un milió d'euros per la família de la víctima

Ja és oficial. L'acusat de matar l'amant de la seva exparella a Vila-seca ha estat condemnat a 18 anys i 4 mesos de presó. Aquesta ha sigut la decisió de l'Audiència de Tarragona i, concretament, el jutge ha decretat 17 anys i mig de presó per assassinat amb traïdoria i deu mesos més per violació de domicili.

L'home va cometre el crim la matinada del 27 d'agost del 2020 quan va propinar diverses punyalades a la víctima, que dormia en el domicili de l'exdona del condemnat. El magistrat també ha imposat a l'home una indemnització de 150.000 i 100.000 euros per a la mare i germana de la víctima i 750.000 euros per als tres fills.

El judici, celebrat amb jurat popular, va quedar vist per sentència a principis de maig. A banda, el magistrat també ha imposat la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres de la seva exparella, de dues persones més i de dos menors durant vint anys, així com de comunicar-s'hi.

Unanimitat

El jurat popular ja va declarar culpable d'assassinat J.P.H.P. per unanimitat. El tribunal va considerar provat que l'acusat va entrar a l'habitatge on dormia la parella amb dos ganivets i guants i que va propinar diverses punyalades a la víctima, que li van causar la mort, sense que aquest es pogués defensar.

Els membres del jurat també van considerar provat que l'acusat havia consumit cànnabis i cocaïna durant els set mesos anteriors als fets, però van sostenir que aquest consum només li va disminuir de forma «lleu» la seva capacitat de discernir entre el bé i mal.

A més, també van declarar que les diverses ferides per arma blanca propinades per l'acusat al tòrax i a l'abdomen —que van afectar l'artèria pulmonar i el fetge, provocant un xoc hipovolèmia— van ser les causants de la mort de l'home.