Entrada de l'hotel El Dorado de Cambrils

La condemna pel jove que va arrencar els ulls a un vigilant d'un hotel a Cambrils

Les parts han arribat a un acord i la sentència és ferma: 8 anys d'internament

La nit del 5 al 6 de juliol del 2021, el complex hoteler El Dorado de Cambrils va ser escenari d'una brutal agressió. Un jove, de 17 anys en el moment de l'incident, va arrencar els ulls a un vigilant de seguretat de l'hotel cambrilenc.

El noi va patir un brot psicòtic i va atacar brutalment el treballador de l'hotel, que va ingressar a l'hospital en estat molt greu. El jove va haver de ser sedat durant la detenció per part dels Mossos. La fiscalia demanava inicialment una pena de 10 anys d'internament.

Finalment les parts, però, després d'un període de negociacions, han arribat a un acord de conformitat en la compareixença celebrada aquest dimecres al Jutjat de Menors, segons han confirmat a l'ACN fonts judicials. La sentència és ferma i ha estat condemnat a una pena de 8 anys d'internament.

La brutal agressió a Cambrils

Poc abans d'un quart d'una de la matinada del 6 de juliol, la mare del jove alertava d'un brot psicòtic molt violent que estava patint el seu fill. Uns fets que estaven succeint a l'hotel Estival el Dorado de Cambrils.

El jove no era el primer cop que patia aquests brots i, en el moment de l'agressió, ja n'havia patit quatre més del mateix estil, a l'Hospitalet de Llobregat. Tot i això, no tindria cap malaltia mental diagnosticada.

Durant el brot, el jove va apallissar el vigilant de seguretat de l'hotel, de 62 anys d'edat. El va colpejar amb els punys i puntades de peu, fins a arrencar-li els ulls de la cara.

La víctima va ser evacuada d'urgència fins a l'hospital Joan XXIII en estat molt greu, on va estar a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Enfront d'aquesta situació, els Mossos d'Esquadra van anar fins al lloc de l'incident, així com agents de la Policia Local de Cambrils. 

En el moment d'intentar detenir-lo, l'agressor va intentar sostreure l'arma reglamentària d'un agent i li hauria donat un cop de cap al nas, motiu pel qaul va haver de ser atès. Després de reduir-lo, va ser detingut, sedat i traslladat a un hospital de Barcelona. 

La detenció es va executar com a presumpte autor d'un delicte de temptativa d'homicidi i atemptat contra els agents de l'autoritat.