Imatge d'una casa amb dos Mossos parlant a la porta

Accepta 8 anys i mig de presó per matar l'home de dos trets al cap al Vendrell

La processada reconeix els fets i evita el judici amb jurat popular a l'Audiència de Tarragona

La dona processada per matar la seva  parella de dos trets  al cap al Vendrell, l'octubre del 2018, ha acceptat una condemna de  vuit anys i mig de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria. Arran d'un acord de  conformitat  amb la fiscalia, la dona ha reconegut els fets i ha evitat el  judici amb jurat popular que havia de començar aquest dimarts a l'Audiència de Tarragona.

A més de l'atenuant de confessió, la sentència també aprecia l'atenuant analògic de trastorn mental transitori i l'agreujant de parentiu. La dona, que és  aficionada a la modalitat esportiva de tir amb arma i sòcia d'un  club de tir esportiu, haurà d'indemnitzar la mare de la víctima amb 40.200 euros i a cadascun dels seus fills menors de 20 anys amb  80.400 euros.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En el moment dels fets la  tiradora tenia diverses  llicències d'armes. En concret, comptava amb la TE, caducada; l'F i l'E, actives; i la D, amb autorització temporal. A més, a conseqüència d'aquesta activitat tenia al seu nom la pistola 9mm marca Infinity model Hybrid amb la qual hauria comès el crim.

Meritxell O.P., de 41 anys, convivia amb la  parella sentimental en un habitatge del Vendrell. Segons relata la sentència, cap a les dues de la matinada del 12 d'octubre del 2018 es trobaven dormint a l'habitació quan ella es va despertar i es va aixecar per fumar. El moviment va despertar l'home i això va provocar que s'enfadés amb ella.

Una discussió breu, un final fatídic

Després d'una  discussió breu entre tots dos, ell es va  girar en el seu costat del llit cap a la paret, donant l'esquena a la processada, disposant-se a dormir. Aleshores, «per sorpresa i de forma sobtada, impedient qualsevol reacció defensiva  de l'home», la tiradora va agafar l'arma i, «amb evident menyspreu per a la vida aliena», va apuntar al cap de la parella i va disparar dos trets.

Cap a dos quarts de nou de la nit, unes divuit hores després dels fets, els Mossos van rebre l'avís que hi havia un home  malferit  en una casa del  carrer Joan Alcover del Vendrell. Els Mossos i tres unitats dels serveis sanitaris  d'emergències es van traslladar al lloc dels fets i van localitzar l'home agonitzant a l'habitació. Tot i l'assistència, va morir al voltant de les deu de la nit.

Unes hores després, de matinada, els Mossos d'Esquadra van detenir la dona al domicili d'una familiar a Cunit com a principal acusada dels fets. La processada va ingressar en  presó provisional  comunicada i sense fiança des del 15 d'octubre de 2018 per ordre del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell.

Diversos trastorns mentals

La  sentència  conclou que la dona està diagnosticada d'un trastorn inespecífic de la personalitat, trastorn depressiu en remissió i trastorn per  consum de substàncies. Tots aquests trastorns van alterar, de forma lleu, les seves capacitats volitives i cognitives el dia dels fets, segons la sentència. El tribunal destaca que «amb la finalitat d'ajudar al bon funcionament de l'administració de Justícia, ha procedit a  reconèixer els fets».

L'Audiència de Tarragona ha condemnat la dona a vuit anys i mig de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria amb l'atenuant analògica de trastorn mental transitori, l'atenuant de confessió i la circumstància  agreujant de  parentiu. També haurà de pagar les despeses processals, i indemnitzar la mare de la víctima amb 40.200 euros i els fills menors de 20 anys de la víctima amb 80.400 euros.