Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.

Condemnen a presó dos germans de Cambrils per l'assassinat d'un home a BCN l'any 2007

El cas havia quedat sense resoldre, els Mossos el van reobrir el 2018 i van trobar les empremtes dels culpables

L'Audiència Provincial de Barcelona, en un cas jutjat amb jurat popular, ha condemnat dos homes a 20 anys de presó com a autors d'un delicte de robatori amb violència i d'assassinat d'un home en un pis del barri de Sants l'octubre de 2007. Els dos condemnats, que tenien diversos antecedents policials per robatori, són germans i en el moment de ser detinguts residien a Cambrils.

La sentència considera provat que la tarda del 18 d'octubre del 2007, els dos germans van accedir al domicili de la víctima mortal, al carrer Trajà de Barcelona, amb la intenció de robar-li. Els condemnats, segons recull la sentència, van colpejar l'home, un professor de 52 anys, de manera reiterada, van lligar-lo de mans i peus i van posar-lo una peça de roba a la boca perquè no pogués demanar auxili.

En aquest sentit, també van fixar la peça de roba a la boca amb una cinta adhesiva, un fet que va causar la mort de la víctima per asfíxia, segons recull la sentència. Segons el text, el tribunal considera que els dos condemnats «tenien la voluntat de posar fi a la seva vida o, almenys, van assumir les altes probabilitats que aquest resultat es produís».

Van robar 3.200 euros en efectiu i altres objectes de valor

Tot i que la causa de la mort va ser l'asfíxia, la víctima va patir nombroses contusions al crani i a les costelles, a causa dels cops que van propinar els condemnats. En aquest sentit, els dos delinqüents van abandonar el domicili després d'agredir l'home i endur-se 3.200 euros en efectiu, així com diversos objectes.

Per aquests fets, l'Audiència de Barcelona els ha condemna a 17 anys de presó per un delicte d'assassinat i a tres anys més pels delictes de robatori amb violència. A més, en concepte de responsabilitat civil, cadascun haurà d'indemnitzar amb 40.000 euros els familiars de la víctima.

Un cas sense resoldre que es va reobrir l'any 2018

El cas de l'assassinat d'un professor al seu pis del carrer Trajà de Barcelona ha trigat a resoldre's perquè en un primer moment no es va poder identificar els autors dels fets. El crim va quedar sense resoldre, però l'any 2018 els Mossos van reobrir el cas i van aconseguir identificar els ara condemnats gràcies a dues empremtes que no havien pogut ser analitzades.

Així, gràcies a noves metodologies es va poder identificar els dos homes, que van ser detinguts als seus domicilis de Cambrils. En un d'ells, la policia catalana va trobar el conegut com a 'kit del lladre de domicilis', amb cinta adhesiva, tisores, una pistola i projectils.