DetAll d'un agent de trànsit fent un test d'alcoholèmia a un conductor

L'avís veïnal permet aturar un conductor begut a Reus que multiplicava la taxa per 4,5

La Guàrdia Urbana de Reus interceptat aquest migdia després d'haver rebut avisos de la ciutadania

Aquest dilluns, 25 de juliol, la Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat un conductor amb una taxa d'alcoholèmia 4,5 vegades superior a la permesa. Es tracta d'un home, de 52 anys, que ha donat un positiu d'1,13 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat. Feia estona que circulava per la zona del centre de la ciutat i, de fet, ha sigut l'alerta veïnal el que ha permès aturar-lo.

A dos quarts de tres del migdia d'aquest dilluns, l'avís ciutadà ha permès detectar i interceptar el conductor. La Guàrdia Urbana de Reus havia rebut l'avís que hi havia un home circulant amb evidents símptomes d'embriaguesa pels carrers de la ciutat. Els fets haurien passat a la zona del centre de la ciutat.

Sense tenir dades concretes de la ubicació del sospitós, els efectius policials han extremat la vigilància a l'àrea on es considerava que podia estar circulant. Finalment se l'ha interceptat a la plaça de les Oques. Es tracta d'un punt de la ciutat on no és estrany que s'hi instal·li un control d'alcoholèmia les nits del cap de setmana o dels dies festius.

Un dilluns al migdia, però, no és habitual, i de fet ha sigut la intervenció d'una patrulla de la zona qui ha aturat el conductor. Després d'interceptar-lo, els agents li han practicat la prova d'alcoholèmia en aire espirat, a la qual l'home, de 52 anys, no s'hauria negat. El resultat ha sigut d'1,13 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire, una xifra que multiplica per 4,5 la taxa legal permesa.

El límit és de 0,25 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, i si se supera es comet una infracció administrativa. Això implica perdre quatre punts del carnet de conduir i una multa econòmica de 500 euros. En el cas dels conductors novells i els professionals, aquest límit baixa fins als 0,15 mil·ligrams per litre d'aire.

En cas que la prova d'alcoholèmia doni un resultat d'entre 0,50 i 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire, la sanció és de 1.000 euros i es perden sis punts del carnet. A partir d'aquest llindar es considera un delicte penal, que comporta la retirada del carnet i pot implicar penes de presó, multes o treballs en benefici de la comunitat.