Un agent dels Mossos d'Esquadra en un control de trànsit

Caçat conduint un camió fent ziga-zaga i multiplicant per vuit la taxa d'alcoholèmia

Els fets van tenir lloc aquest dimecres al migdia a la C-42, al seu pas per Tortosa

Els Mossos d'Esquadra van interceptar un camioner aquest dimecres al migdia a Tortosa quan circulava per l'autovia C-42 fent ziga-zaga. Així mateix, el conductor també mostrava símptomes d'anar begut, unes sospites que es van confirmar quan va ser sotmès a un test d'alcoholèmia, donant una taxa vuit vegades superior a la permesa.

Segons ha explicat la policia catalana, una patrulla de trànsit que feia un control dinàmic de la circulació a la C-42 va detectar un tràiler que circulava envaint els dos carrils en sentit l'Aldea. Davant això, els agents van perseguir-lo i van obligar-lo a aturar el vehicle en un lloc segur, en un carril lateral paral·lel a la via, a l'altura del punt quilomètric 11.

Els agents es van posar al seu darrere i el van fer aturar en un lloc segur, en un carril lateral paral·lel a la via, a l'altura del punt quilomètric 11. Allà, van inspeccionar el camió i van comprovar que el camioner presentava símptomes d'estar sota els efectes de l'alcohol, motiu pel qual van fer-li la prova. Aquesta va confirmar les sospites, amb un resultat d'1,27 mg/l.

Diligències penals i camió immobilitzat

La taxa multiplica per vuit la permesa per a conductor professionals, que és de 0,15 mg/l. Davant aquesta situació, els agents de la policia catalana va obrir diligències penals contra el camioner per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i superar la taxa d'alcoholèmia penal permesa.

El conductor del camió haurà de comparèixer davant del jutjat de Tortosa quan sigui requerit, mentre que el tràiler, que transportava bobines de paper, va ser immobilitzat i estacionat de forma segura fora de la via.