Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Urbana de Reus amb la sirena encesa

Un conductor begut i sense assegurança envesteix dos cotxes a Reus

L'home ha estat denunciat per un delicte contra la seguretat del trànsit

Matinada accidentada la d'aquest dijous 16 de desembre a Reus. La Guàrdia Urbana de la capital del Baix Camp ha actuat en un accident que ha tingut com a protagonista un conductor que anava begut.

Els fets han passat a les 3.46 hores de la matinada a la Riera Miró. Un conductor que anava begut ha envestit dos cotxes que estaven estacionats a la zona, causant diversos danys. La Guàrdia Urbana de Reus ha intervingut a l'incident. 

Un cop han arribat al lloc dels fets li han realitzat la prova d'alcoholèmia reglamentària i el conductor ha donat positiu amb un 1,05mg/l. Quan han comprovat les dades personals de la persona que havia causat l'accident han comprovat com, a més a més, tampoc disposava de l'assegurança obligatòria.

L'única taxa segura: 0,0

Precisament aquest dijous el Servei Català de Trànsit ha anunciat que posa en marxa una campanya per combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

En aquesta campanya, els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya es coordinaran per desplegar controls policials de drogoalcoholèmia. La mesura es posa en marxa coincidint amb els dies previes a les festes de Nadal i també en un moment en què hi ha molts sopars d'empresa.

Es vol conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica que pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. Des del Servei Català de Trànsit recorden que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident es pot incrementar. L'única taxa segura és 0,0%.

La passada campanya que es va realitzar d'aquest tipus va ser el juny del 2021. En aquesta ocasió es van imposar 908 denúncies per conduir sota els efectes de l'alcohol, 170 de les quals van ser penals. D’altra banda, de les 408 proves d’estupefaents efectuades, 198 van donar positiu.

Cada any entre el 30 i 40% dels conductors morts havien consumit alcohol o drogues