Controls al carrer Monturiol de Calafell.

Confisquen dos 'pitbulls' que van matar un gos petit i van ferir una persona a Calafell

La policia ha obert diligències penals contra els seus propietaris

La Policia Municipal de Calafell ha confiscat dos gossos potencialment perillosos que en van matar un altre a Calafell. Els animals, de la raça 'pitbull', també van ferit lleument la propietària de l'animal, segons ha informat l'Ajuntament. 

Els fets van tenir lloc aquest passat dimecres 2 de febrer en una zona pròxima a la rambla de Mossèn Jaume Tobella. Segons el consistori, els dos gossos «haurien anat sense lligar i sense morrió». Aquests són dos requisits indispensables quan es tracta de gossos potencialment perillosos.

Els 'pitbulls' van atacar la dona i el seu gos petit, que acabaria morint per les ferides. La policia local ha identificat les persones que en són propietàries i ha obert diligències penals per lesions i maltractament animal. També se'ls han intervingut els dos gossos.

Des de l'Ajuntament han reiterat que aquests gossos han d'anar «sempre lligats i amb morrió». A més, com tots els animals de companyia, «han d'estar censats i portar el xip identificatiu». Un altre requisit és que els propietaris «han de passar un test psicotècnic, no tenir antecedents penals i comptar amb una assegurança de responsabilitat civil».