Imatge d'arxiu d'un avió trencant la barrera del so

Confusió a les comarques de Tarragona per un fort soroll similar al d'una explosió

L'ha provocat un avió de caça, segons ha confirmat el Servei Aeronàutic de Rescat de l'Exèrcit

Un fort soroll ha alertat diverses persones de les comarques de Tarragona i la província de Castelló la tarda d'aquest dijous. En sentir el fort soroll, similar al d'una explosió, els missatges han corregut com la pólvora a les xarxes socials i a través d'aplicacions de missatgeria instantània. 

El soroll majoritàriament s'ha sentit a poblacions de Castelló com Onda, Lucena, Borriol o la mateixa Castelló, però algun testimoni assegura haver-ho sentit també des de Torredembarra.

De moment no està clar l'origen del soroll, si bé hi ha gent que pregunta si podria tractar-se d'un terratrèmol, tot i que ni l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ni l'Instituto Geográfico Nacional n'han registrat cap.

Un avió militar ha trencat la barrera del so

Alguns usuaris ja ho havien pronosticat a les xarxes socials, fins que finalment el Gabinet de Comunicació d'Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana ho ha confirmat a través del seu perfil oficial. El soroll l'ha provocat un avió de caça en trencar la barrera del so, produint una explosió supersònica, segons ha informat el Servei Aeronàutic de Rescat.

Aquest fet es dona quan un avió viatja més ràpid que la velocitat del so, és a dir, a més de 343,2 metres per segon (a l'aire). Quan se supera aquesta velocitat, es produeix una ona de xoc que provoca un enorme terrabastall.