El pis incendiat del carrer Espronceda

El dia després de l'infern al carrer Espronceda: les conseqüències i la causa del gran incendi a Reus

Els Bombers de la Generalitat van fer revisions durant tot el dijous | Els veïns i veïnes van poder tornar a casa seva, menys el del pis incendiat

Ja han passat més de 24 hores de l'incendi en un habitatge del carrer Espronceda fent que transformi en un autèntic infern en flames. L'exterior de les plantes superiors totalment emmascarades  pel fum i el foc en delaten el lloc on va succeir la desgràcia i, tot i originar-se en la vuitena planta, les més ennegrides són les dues que hi ha per sobre.

Les marques de la tragèdia, visibles des del carrer, fan enlairar la vista a tots els veïns i veïnes de la ciutat que circulen per l'avinguda Doctor Vila-seca. A l'evidència se'n suma la presència dels Bombers de la Generalitat en diversos trams del dia per revisar el pis afectat i la resta de l'edifici.
 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una burilla, l'origen de l'incendi 

Passaven pocs minuts de la mitjanit del dijous quan s'alertava de l'incendi  que acabaria destrossant el 8è pis del número 4 del carrer Espronceda de Reus. Els Bombers activaven fins a 11 dotacions per a treballar en el foc i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra, acudien al lloc per a col·laborar en l'incident. 

L'incendi s'originava en un sofà  del menjador de l'immoble. El causant de les flames, però, era una burilla  d'una cigarreta mal apagada, segons informa el Diari de Tarragona. Aquesta va escalfar la tela del sofà i, a partir d'aquí, es va començar a propagar per tota la casa, destruint-la completament.

La gran quantitat de flames  i fum  feia que hi hagués una gran mobilització a l'edifici, on els veïns i veïnes de les plantes inferiors van ser desallotjats, mentre els de les superiors eren assegurats i confinats al terrat. La Guàrdia Urbana de Reus va informar d'un total de cinc persones ferides, dels quals tres eren veïns i dos bombers. Una dona, en estat menys greu, va ser evacuada fins a l'Hospital Sant Joan de Reus, per inhalació de fum. 

Les famílies han pogut tornar a casa seva

Els Bombers de la Generalitat van fer acte de presència durant diversos trams del 28 de gener a l'edifici afectat. Segons van informar a TarragonaDigital, van entrar a revisar amb els tècnics del gas l'immoble. Tot i la gravetat de l'incendi i deixar totalment destruïda la vuitena planta, l'edifici no tenia danyada l'estructura.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, també es van apropar fins al lloc dels tràgics fets i es van preocupar de la situació que vivien els veïns. Segons fonts de l'Ajuntament de Reus, tots els veïns evacuats de l'edifici van poder tornar a casa. Els únics que no podien fer-ho, els del vuitè pis. Aquests, però, no van necessitar reallotjament, segons confirmen des del consistori, i ja tenien un habitatge on anar.